Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

9 липня 2015, 00:51 Бійки та насильство
Боксер, який побив подружжя в Умані, не вважає себе винним
Боксер, який побив подружжя в Умані, не вважає себе винним

Триває скандал за участі чемпіона України з боксу Дмитра Руденького, який напередодні жорстоко побив подружжя в ресторані в Умані. Проти боксера порушили кримінальну справу. Від нього відхрещуються колеги, називаючи бійку в барі соромом і неспортивною поведінкою. Але є в цій історії ще один поворот: боксер і сам написав заяву до міліції на людей, яких він побив.

Черкащина, Умань, суботній вечір. У місцевому нічному клубі людно: танці й гамір. Але ось між незнайомцями за барною стійкою назріває конфлікт. Раптом один із чоловіків хапає жінку за волосся - і почалося. Картина на танцполі нагадує ковбойський салун на Дикому Заході. Сам зачинщик бійки вискочив надвір, тим часом його друзі жорстоко б'ють усіх, хто потрапляє під гарячу руку... та й ногу. Б'ються навіть стільцями. Охорона закладу навіть не ризикнула втручатися в таку колотнечу.

Головним героєм відеоролику та зачинщиком бійки виявився професійний боксер Дмитро Руденький. Він - чемпіон України у важкій вазі. Колись був членом відомої боксерської команди Українські отамани.

Ігор Шумик, кореспондент:

- Майстер шкіряної рукавчики в той вечір працював голіруч. На цьому місці з правої він дезорієнтував чоловіка, а тоді взявся лупцювати жінку і бити її об підлогу.

- Дуже зараз болить голова, тошнота, голвокружінння. Голова вся в гулях була, волосся вирване.

Тетяна - саме та жінка, яка найбільше постраждала від агресії відомого боксера. Вона в повній мірі відчула на собі всю силу важковаговика. Щонайменше 2 тижні Тетяна пробуде в лікарні. Та медики вважають - їй пощастило, бо все могло закінчитися ще гірше.

Анатолій Сокирський, лікар-нейрохірург Уманської ЦРЛ:

- Черепно-мозкова - вона непредбачувана, вона супроводжується набряком мозку, розладами важливих життєвих функцій організіму...

Та найбільше Тетяна шкодує не себе, а своїх дітей. Сумна пригода, яка надовго відправила жінку до лікарні, розлучила її з донькою та синочком. Щоб діти не хвилювалися, вона й не хоче показувати своє обличчя.

Тетяна, постраждала: 

- В мене двоє маленьких дітей, три і рік, вони привязані, тому шо не можуть спати без мене.

Від коханої дружини в лікарні ні на крок не відходить її чоловік Любомир. Він допомагає їй підводитися з ліжка та бігає за ліками. Та крім догляду за Тетяною, додався ще один клопіт. Виявляється, боксер, який першим напав на подружжя, так само першим написав заяву в міліцію.

Любомир, постраждалий:

- Пока ми були в лікарні, нам вже відзвонилися, що вони написали заяву. В них були написані на кожного з нас заяви, в них були обслідування в судмедексперта, я навіть не знав, що це, хто це, куда йти.

Любомир із дружиною також заявили про злочин. Правоохоронці обіцяють об'єктивно розібратися і покарати винуватців бійки.

Леся Усенко, помічник керівника Уманського МВ міліції:

- Це було в один день, кожна із сторін звернулась до міськвідділу мілції в один день... Усі учасники конфлкту встановлені, проводяться слідчі дії в межах відкритого провадження.

Чого досі не затримали боксера Дмитра Руденького? В міліції пояснюють - він плідно співпрацює зі слідством. Ми вирішили самі задати спорсменові кілька питань. Зустрічатися з журналістами він відмовився, відповів телефоном.

Дмитро Руденький, боксер:

- Для боксера тягати і бити жінку - це нормально?

- Я вважаю, що це ненормально, но я її не бив, а взяв за волоси. Те, що в мене полетів стакан, в голову мені, я счітаю, шо це тоже неправильно, ізначально со сторони її мужа, він мене ударив зі стаканом якимось тупим предметом.

Вибачення в побитого подружжя спортсмен не просив. Натомість планує написати на них ще одну заяву до міліції.

Дмитро Руденький, боксер:

- Готовлю заявление про угрозу об убивстве меня, как би угрожали убить в тот же вечер, в тот.

Поведінка відомого боксера неабияк збурила громадськість. Користувачі інтернету не добирають слів, коментуючи кадри з бійкою за участі Руденького.

- Таких нелюдів треба ізольовувати пожиттєво. Може, хай приїде до Києва і проти Віталіка Кличка так пострибає? Він має сидіти в тюрмі. Що б не сказала сімейна пара, це - не привід бити жінку головою об підлогу.

Небоксерська кар'єра Дмитра Руденького зацікавила федерацію боксу. Там уже розпочали власну перевірку, щоб з'ясувати обставини інциденту. Не відкидають, що чемпіона можуть позбавити титулів.