Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

26 травня 2015, 23:56 Бійки та насильство
У Сумах п'яний вітчим покалічив маленького пасинка
У Сумах п'яний вітчим покалічив маленького пасинка

П'яний вітчим напав на 8-річного пасинка в Сумах. Після п'яної сварки з дружиною чоловік вимістив свою агресію на хлопчикові. Несамовиті крики малого почули сусіди і втрутилися в ситуацію.

- Ребенок кричал, как ребенок кричит, ужасный крик, потому что 5 утра, мы все проснулись. Даже ще 5 не было.

Розпачливе волання почули мешканці в усіх будинках кварталу. З вікон люди побачили моторошну картину: дорослий чолов'яга щосили гамселить дитину.

Світлана Кравченко, сусідка постраждалого:

- Не услышать нельзя было, он так кричал, и мы смотрели со второго этажа, он просто его избивал до такой степени, не было времени одеваться и думать о чем-то, надо было быстренько спасать. Он бил его носками, бил как взрослого человека, я такого еще не видела, сколько… вообще, понимаете?

Сусіди вибігли на подвір'я - рятувати малого, та п'яний вітчим не одразу відпустив пасинка.

Світлана Кравченко, сусідка постраждалого:

- Рука была, я взялась за руку, вроде сломанная палка. Он еще за эту руку, шо сломал, и тянул его. Все время ругался, кричал: я вас всех заре… и нож у него был тоже. Мы, когда ребенка забирали, у него рука была в кармане, а потом я увидела, что нож у него.

Лідія Жувак, сусідка постраждалого:

- Убил бы, мне кажеться, да и все, чтоб он сделал, убил бы или так искалечил, шо там говорить. Это дикость и это просто страшно, что произошло у нас.

Тим часом на виклик приїхали швидка допомога та міліція. Побачивши міліціонерів, чоловік кинувся навтьоки до старого зруйнованого заводу. Та ховався недовго - його знайшли та затримали. Побитого та наляканого хлопчика госпіталізували.

Володимир Бабич, завідувач ортопедично-травматологічним відділенням Сумської обласної дитячої лікарні:

- Дитина була доставлена з переламами кісток передпліччя та множинними забоями м'яких тканин кінцівок і спини. Була в ургентному порядку надана медична допомога. В подальшому потребував психологічної реабілітації.

Правоохоронці з'ясували: напередодні мати разом зі співмешканцем на всю ніч пішли на гостини. Але під ранок посварились.

Сергій Тарасенко, керівник сектору УМВС України в Сумській області:

- Отчим ребенка пошел домой. По причинам, которые он сам даже не может объяснить. Он говорит: я помню, что пришел домой, дальнейших своих действий и мотивов совершенного он не помнит.

Матір повернулася додому лише після дзвінка сусідів, які повідомили про травмованого сина. Тепер її можуть позбавити батьківських прав. А от щодо вітчима відкрите кримінальне провадження. За несамовите побиття дитини йому може загрожувати до 3-х років ув'язнення.