Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

24 березня 2015, 23:30 Бійки та насильство
В Одесі активісти силою відстоювали зелену зону від забудови
В Одесі активісти силою відстоювали зелену зону від забудови

Бійка зі стріляниною через незаконне спорудження. Так в Одесі місцеві мешканці та активісти боронили зелену зону. Сутичка з охороною будмайданчика закінчилася проламаними головами та вогнепальними ранами.

Вулиця Зарічна простяглася над самим морем. Колись будинки тут видавали морякам-підводникам. Саме вони й засаджували місцеві схили, аби не було зсувів.

Олександра, мешканка м. Одеси:

- В 86-м моряки привезли с каждого города дерево и посадили. Из Черновцов, из Белорусии, из Херсона, из Харькова.

А от нині тут - елітний квартал. Право власності на забудову території, що стоїть упритул до схилу, міська влада віддала приватній особі ще 2006-го. Відтоді місцеві мешканці через суди стоять на захисті зеленої зони.

Ганна, мешканка м. Одеси:

- Дело находится в суде. У них никаких прав нет даже шевелиться в нашу сторону. Сначала они деревья пилить начали. По ночам, потому что никто не разрешал им из жителей это делать.

Світлана, мешканка м. Одеси:

- Мы не хотим, чтобы наши дома разрушились. А тут зеленая зона была. Посмотрите, что - лесоповал сделали.

І от будівельні роботи на цій ділянці поновили. Одесці вкупі з громадськими активістами вийшли на протест. Між ними та охоронцями майданчика спалахнула бійка. У хід пішли вогнегасники, молотки, сльозогінний газ і навіть зброя. Після кількох невдалих спроб активістам таки вдалося завалити паркана. Охорону зв'язали. Серед тих, хто боронив майданчика - кілька травмованих. Із розбитими головами, зламаним носом і раною від травматичного пістолета їх ушпиталили. На місце приїхали правоохоронці. Утім, коментувати інцидент у міліції поки відмовилися. Учасників конфлікту доправили до райвідділку.