Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

23 лютого 2015, 23:25 Бійки та насильство
В Ужгороді жорстоко побили бійців АТО
В Ужгороді жорстоко побили бійців АТО

Чотири бійці, які повернулися із зони АТО, опинилися в лікарні на Закарпатті. Туди вони потрапили після спілкування з однолітками-земляками. Місцевим начебто не сподобалося, що армійці прийшли в кав'ярню у військовій формі. Коли солдати виходили із закладу, на них накинувся натовп із 20-ти молодиків. Били арматурою, дошками та всім, що потрапляло під руку.

Володимир повернувся із зони АТО додому у відпустку. Тогоо дня, розповідає чоловік, із іншими солдатами їздили ховати загиблого товариша. Увечері повернулися до Ужгорода й вирішити пом'янути друзів. Зайшли до кав'ярні. Пробули там не більше як 15 хвилин - місцеві були проти, аби чоловіки заходили  всередину у військові формі. Спілкування запропонували продовжити на вулиці. Коли бійці вийшли із закладу, на них уже чекав натовп із двох десятків чоловіків. Володимир дістав по голові чимось важким і відразу знепритомнів. Прийшов до тями лише в лікарні. Нині в нього все обличчя - суцільна гематома. Саме тому просить його не показувати.

Володимир, постраждалий:

- Мені із-за того, що я ближче стояв, влетіло по голові палкою. Після чого я потірявся і ребята розказували, що по мені работало четверо. Після того моменту лежу тута.

Побиття армійців тривало зо 5 хвилин, розповідають свідки. Вони приголомшені жорстокістю нападників.

Валентина, свідок:

- Були претензії, що хлопці прийшли по формі. І за цього хлопці почали відстоювати свою форму, вони вийшли з погрозами, що ми зараз прийдемо і всіх положимо. Так і сталося зрештою.

Усі четверо бійців нині під наглядом лікарів. Троє вже на амбулаторному лікуванні. Ще один - у стаціонарі.

Валерій Черничко, заступник керівника Ужгородської міської лікарні:

- Струс головного мозку і перелом носа. Заключення про алкоголь ми віддали у судмедекспертизу, і коли результат буде - ми можемо про нього сказати.

Міліція, яка прибула на місце бійки, визначила всі сторони конфлікту й отримала заяви від трьох постраждалих солдатів. Особи нападників вже відомі, триває розслідування. Правоохоронці переконують - військова форма тут ні до чого. Мовляв, було звичайне хуліганство.

Олег Подебрій, керівник сектору УМВС України в Закарпатській області:

- Порушено кримінальне провадження за статтею "Хуліганство". Всі учасники подій встановлені. Опитані, всі. В подальшому будуть матеріали направлені до суду.