Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

29 січня 2015, 22:53 Бійки та насильство
Мешканець Черкащини звинувачує самооборонівців у побитті
Мешканець Черкащини звинувачує самооборонівців у побитті

За те, що спитав значення слова "сепаратист" - зламали носа. Конфлікт між представниками самооборони та відвідувачем бару стався в місті Кам'янці на Черкащині.

Струс мозку та зламаний ніс - так для Сергія закінчились посиденьки в барі. Чоловік десять діб провів у лікарні. Згадує - другого січня зайшов випити кави, там зустрів представників місцевої самооборони.

Сергій Січкар, постраждалий:

- Начинає громко говорить: чи є сепаратісти в цьому залі? Я до нього оборачуюсь, кажу: об'ясність осьо молодьожі, шо таке сепаратісти, і повернувся кофе брать, і чую - уже мені нож до шиї, підложив ніж і начинає - а не ти сепаратіст?

Працівниця бару розповідає - люди в камуфляжі поводилися агресивно, та ще й мали при собі зброю.

Працівниця бару:

- Достал пистолет и направил его на Сережу. Он избивал безбожно, кулаками по лицу, в облатсь головы, не давая ему опомнится, ничего. Сережа не отвечал ни на один. У него руки были в карманах.

Та от нападники твердять - ніякої зброї у них не було, ще й винуватять у нападі самого постраждалого. Керівник Кам'янської самооборони та ще й депутат міської ради - один із головних учасників тих подій. Інцидент називає спробою скомпроментувати діяльність їхньої громадської організації. Каже - того вечора не пили, бо були на чергуванні. Зброї при собі не мали. До кав'ярні зайшли із товаришем, який нещодавно повернувся із зони АТО.

Аркадій Конверцев, керівник Кам'янської самооборони:

- Он говорит - а сепаратисты тут есть? Я это все слушаю, стою, заказываю, потом слышу такое: ах ты козлина бородатая старая, я поворачиваю голову - и идет первый удар от этого бойцу в область паха.

Нині обставини бійки з'ясовує міліція. Правоохоронці вже розпочали кримінальне провадження за фактом завдання легких тілесних ушкоджень. Чи була зброя в нападників - не говорять.

Вадим Сердюк, співробітник Кам'янського РВ міліції:

- На даний період часу проводиться досудове розслідування, опитуються свідки, встановлюються очевидці вказаної події. Подальші дії - таємниця слідства, і розголошувати їх я не маю права.

Перебігом розслідування незадоволений адвокат постраждалого. Він твердить - у барі встановлені камери спостереження. 

Володимир Білик, адвокат постраждалого:

- На місці вчинення злочину слідчо-оперативна група не вилучила і не оглянула табельну зброю нападника, а також не було вилучено ніж. У зв'язку з цим потерпілим Січкарем Сергієм була подана заява до прокурора Черкаської області.