Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

23 січня 2015, 22:14 Бійки та насильство
Нелегальні старателі побили міліціонерів на Рівненщині
Нелегальні старателі побили міліціонерів на Рівненщині

Війни за бурштин тривають на Рівненщині. Нині протистояння перейшло на новий рівень. І тепер здебільшого страждають правоохоронці. Напередодні вдруге за кілька днів нелегальні старателі побили міліціонерів. Правоохоронці чергували в урочищі Гальбині, що в Сарненському районі, і коли натрапили на бурштинокопача, спробували вилучити мотопомпу. Втім, порушникові на підмогу прийшли товариші зі зброєю.

Урочище Гальбин поблизу села Федорівки нині вздовж і впоперек перерили самовільні копачі бурштину. Добувають сонячне каміння там не лише місцеві жителі, а й заїжджі. Нелегалів регулярно ловлять міліціонери. Так було й того дня.

Володимир Міщеня, керівник Сарненського РВ міліції:

- Даною групою о 21.40, відповідно до повідомлення, яке надійшло в чергову частину, було затримано на місці незаконного видобутку бурштину правопорушника разом зі знаряддям для вчинення злочину - мотопомпою, шлангами, тичками та іншими предметами для незаконного видобутку.

На старателя одягнули кайданки. Втім, дочекатись приїзду слідчо-оперативної групи не вдалось. Звідусіль до правоохоронців почали сходитись колеги затриманого. Більшість у балаклавах та зі зброєю.

Співробітник Сарненського РВ міліції:

- Майже у всіх була вогнепальна зброя. Вони почали по нас стріляти, стріляли в землю, то вгору, стріляли над вухами, наставляли зброю в лице. Декому зі співробітників завдали удару прикладами гвинтівок в лице, в груди та скинули декого в канаву.

Міліціонери відступили, а після сутички з забоями та синцями звернулись до травмпункту. Медики кваліфікували їхні ушкодження як легкі. Особи кількох нападників, кажуть правоохоронці, їм уже відомі. Одного з них затримали. Щоправда, чоловік запевняє - того вечора він був удома, і це може підтвердити його батько.

- Може, вам відомо, може, хтось з ваших знайомих щось знає про цю подію? Що, взагалі нічого не чули, що міліціонерів побили?

- Не знаю я взагалі нічого.

- І не видобуваєте бурштин? Не копаєте, не миєте?

- Ні.

- То ви хочете сказати, що всі звинувачення у вашу сторону - це неправда?

- Ні.

Попри це, слідчі знайшли докази, аби суд на час слідства арештував чоловіка. Така сама доля, переконують правоохоронці, чекає і на його спільників. У міліції ж не приховують: цього разу їхні співробітники ще відбулися переляком, адже нещодавно в сусідньому районі старателі побили вартових закону так, що ті надовго потрапили до лікарні.