Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

2 грудня 2014, 21:42 Бійки та насильство
В Охтирці валютник відправив до лікарні грабіжника
В Охтирці валютник відправив до лікарні грабіжника

Спроба пограбування валютника на Сумщині закінчилася травмування голови та двома кулями у груди. На підприємця напали в його під'їзді в центрі Охтирки. Але чоловік виявився готовим дати відсіч нападнику.

Суботнього ранку мешканців ось цієї багатоповерхівки розбудили хлопки та галас на сходовому майданчику.

Антон, свідок:

- Ну як - часов, наверне, в 8 утра були крики, вибігли сюди, сразу визвав милицию, визвали, а він начав тикать, хто його знав, в маске.

Хлопець побачив, що біля дверей під'їзду б'ються двоє - сусід-підприємець і незнайомець у масці. Нападникові вдалося вискочити надвір.

Антон, свідок:

- Він пробіг метров 100, потом ми його догнали, подождали, пока міліція приїде, і все.

Утім, 38-річного чоловіка в масці забрали не до міліції, а в лікарню. Під час нападу підприємець дав гідну відсіч злочинцеві.

Віталій Стеценко, хірург Охтирської районної лікарні:

- По голові ударив нєсколько раз. Чим - я не могу сказать, но вроде би рукояткою якого-то пістолета, і на грудній клітці зліва дві точкових рани, похожих на вогнепальні.

Після обстеження медики запевнили - загрози життю пацієнта немає, тому сторонніх тіл не видаляли.  

Віталій Стеценко, хірург Охтирської районної лікарні:

- При обстеженні оказалось, шо вони нижче, находяться нижче од серця. Тому для життя по показниках пульсу, тиску, всього остального, порушень особо не було. Тому вирішили грудну клітку не вскривати.

Чоловік, на якого скоєно напад, міг загинути через ризикований заробіток - нелегальний обмін валюти. Підприємець і його колеги категорично не бажають показувати облич.

- Тут на каждого, на меня 2 раза нападали, живой же ж, а 4-х человек нету.

Щодня в них із собою великі суми грошей, тому захищають власні життя, хто як може.

- От ето повезло, шо блин, так би я не знаю, чем закончилось би, ограбіл би точно, оставіл би живим - нє известно. Но шел уже целенаправлено, і бандит такий материй.

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за фактами зберігання наркотиків і хуліганства. Та позаяк нападник у лікарні, слідчих дій поки не проводять.