Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

20 листопада 2014, 23:33 Бійки та насильство
На Сумщині після бійки помер студент
На Сумщині після бійки помер студент

Загадкова смерть 17-річного хлопця на Сумщині. Парубка привезли до лікарні нібито з алкогольним передозуванням. Та коли пацієнтові погіршало й він впав у кому - медики його обстежили. Результати шокували.

Непритомного хлопця до лікарні привезла швидка. Як пояснили медикам друзі - він трохи перепив. Та з кожною годиною пацієнтові ставало гірше.

Раїса Федченко, заступник керівника Конотопської районної лікарні:

- Картина алкогольного опьянения, она очень завуалировала эту ситуацию по черепно-мозговой травме,  вы понимаете, когда человек пьяный, ему капают, чтобы вывести из этой ситуации, но время все равно уходит.

Вже наступного дня парубка перевели до реанімації у стані глибокої коми. Комп'ютерна томографія показала забиття, набряк головного мізку, великий крововилив. Лікарі намагалися врятувати хлопця операцією.  

Раїса Федченко, заступник керівника Конотопської районної лікарні:

- Есть смещение головного мозга на 6 мм, что очень много. Ребенок очень тяжелый, что эти травмы, которые дали вот такое поражение мозга, они несовместимые с жизнью, скажем так, и что это была операция отчаянья.

Дізнавшись, що синові стало зле від чийогось удару по голові, батько звернувся до міліції.

Тетяна Кушнірова, помічниця керівника Конотопського МВ міліції:

- Працівники міліції виїхали на місце події та стали проводити слідчі дії, під час яких з'ясували, що в той день до села приїхала група молодих чоловіків з сусіднього району, між цими місцевими та сусідами виникла словесна перепалка.

Молодь з'ясовувала стосунки біля сільського  бару. 

Приятель загиблого:

- Його той, хто вдарив, ну, одвів в сторонку побалакать, один на один. Ми стояли шо то боком, почули 2 удара, резко повернулися, він уже лежав на полу, ми ж до нього підбігли, посадили на лавочку, ну, визвали фельдшера.

Та про побиття хлопці нічого не сказали. Фельдшер спробувала привести постраждалого до тями, а коли це не вдалося, викликала швидку. Молодики ж пішли по домівках. За тиждень у лікарні пацієнт помер.

Микола Лихобаба, завідувач Конотопського відділу судово-медичної експертизи:

- Фактично після заподіяння тілесних ушкоджень наступила смерть, а далі будуть проводитись слідчі дії, і з обвинуваченим якісь продовжуватись, обставини випадку.

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за статтею "вбивство через необережність". Підозрюваному - 19-річному учневі сумського училища - загрожує до 5 років ув'язнення.