Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

8 липня 2014, 23:05 Бійки та насильство
В Одесі невідомі вночі обстріляли блокпост
В Одесі невідомі вночі обстріляли блокпост

Блокпост на трасі обстріляли вночі неподалік міста Южного на Одещині. Тяжко поранено двадцяти-чотирирічного військового моряка, який ніс там службу. Зараз він - у реанімації. У хлопця - поранене стегно, ушкоджені артерія та вена.

Вогонь по блокпосту, що біля селища Кошар, відкрили одразу по півночі. Стріляли з лісосмуги на невеликому пагорбі. Метрів із трьохсот.

Сергій Даниленко, керівник реґіонального медіа-центру Міністерства оборони:

- Определено, что это действовал человек не один, а целая группа. Был выстрел и группа убежала.

За попередньою версією - пострілів було п'ять. Втекли нападники автівкою, нібито у бік Кошар. Що військових атакував хтось із місцевих, у селі не вірять.

Василь, мешканець села Кошар:

- Нормально здесь, они вот тут воду берут. Все нормально, никто никаких.

Затримати нападників гарячим слідом військовим не вдалося. Але вони врятували двадцятирічного Сергія. Куля влучила бійцеві у стегно, розірвала артерію й вену, зламала кістки. Медики кажуть: хлопець вижив завдяки кваліфікованій допомозі, яку йому надали в перші хвилини.

Роман Лиманський, головний лікар Южненської районної лікарні:

- У надважкому стані поступив, надважкому стані. До нас виклик поступив в 00:24, в 00:25 ми вже виїхали. Через 20 хвилин він вже був у інтенсивній терапії з великою кровотечею, великою втратою крові.

До лікарні терміново викликали армійських хірургів. Вночі зробили операцію. Стан пораненого наразі тяжкий. Слідство за фактом нападу провадить військова прокуратура.