Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

21 травня 2014, 21:34 Бійки та насильство
Міліція на Сумщині не може захистити жінку від колишнього чоловіка-садиста
Міліція на Сумщині не може захистити жінку від колишнього чоловіка-садиста

Б'є - отже любить. Та де знайти порятунок від такої любові? Зовсім зневірилася в міліції вчителька з села Хоружівки Сумської області. Щоразу після зустрічі з колишнім чоловіком їй доводиться звертатися до лікарів і правоохоронців. Утім, коханий просить вибачення, і провадження закривають.

- Проходьте, будь ласка, це ми так замикаємся. Це у нас такий замок, тому що вже коштів не вистачає ремонтувать його без кінця.

Поламаний замок, потрощені вікна й меблі - така картина після спілкування двох ще донедавна близьких людей. Та значно жахливіші інші наслідки - побита голова, перелякані діти і жодних сподівань на допомогу.

Валентина Педько, постраждала:

- Він на мене кинув топор, я одскочила, і дити це все бачили. Я написала першу заяву, тоді це було. Ну міліція все ж там розслідувала, як там все було, ну. Закрилося це все діло.

Півроку тому вони розлучилися. Але чоловік і далі навідує родину.

- Б'є постоянно в віски, голову, по тілові, було таке, шо вже чуть не додушив.

З травмами жінка вже двічі лежала в лікарні. Що з вчителькою щось коїться - почали помічати її учні.

Валентина Ющенко, директорка Хоружівського навчально-виховного комплексу:

- Коли вона виходила з маршрутки, то діти говорили - чоловік Валентини Миколаївни на зупинці її там вдарив. На роботу, часто бачу, вона зі сльозами приходить, часто приходе ну така знервована.

То все - наклеп на нього - запевняє колишній чоловік Валентини.

Сергій Педько, колишній чоловік постраждалої:

- У нас була якась штовханина, ну сімейна сварка, бить я її не бив, може, колись штовхнув. Вона требує, шоб я хату відписав, землю відписав, все на неї, не дітям оставив, в дальнейшем, шоб я не мав права прийти ні до дітей, не в своє господарство. 

А до колишньої дружини приходить, аби помиритися. Усе заради дітей. 

- Я приходив з букетом роз, вона їх взяла і викинула свиням.

Віталій Усик, перший заступник керівника Недригайлівського РВ міліції:

- Він обіцяє її не чіпати, в ході досудового розслідування навіть написав розписку те, що він зобов'язується її не трогать. Було прийнято рішення про закриття кримінальних проваджень у зв'язку з примиренням винного з потерпілим.

З півтора десятка заяв залишилося одне провадження. Нині правоохоронці чекають висновків судово-медичної експертизи і радять  колишньому подружжю таки домовитися про мирне життя. Інакше - може статися непоправне.

- Або ж хтось із них попаде на лаву підсудних за скоєння тяжкого злочину. Зазвичай приводять такі сварки до цього - хтось втрачає життя.