Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

28 квітня 2014, 22:19 Бійки та насильство
Стрілянина на Київщині - політика чи бізнес?
Стрілянина на Київщині - політика чи бізнес?

Невідомі обстріляли маршрутку на Київщині. Троє чоловіків, котрі були у транспорті, потрапили до лікарні. Постраждалі перевізники переконані - це витівки конкурентів. Нападників розшукують. 

Приблизно о 7-й ранку Микола сидів за кермом маршрутки в селі Михайлівці-Рубежівці та чекав на пасажирів. Коли до салону зайшли троє чоловіків, сталося несподіване.

Микола, водій маршрутки:

- Внезапно подлетели три машины, из которых повыскакивали ребята в масках и бронежилетах с дубинками и с битами, начали бить автобусы и все остальное, а потом начались выстрелы. По автобусу стреляли, побили стекла в автобусе, побили, повыбивали все.

Ошелешений шофер вистрибнув зі свого крісла й кинувся тікати. А ось пасажирам, що були в маршрутці, не пощастило. Агресори віддухопелили бідолах палицями, одного навіть підстрелили. За кілька хвилин нападники зникли.  

Володимир, постраждалий:

- В этот момент заскакивает бригада в автобус и начинается потасовка, после этого меня вырубило. Пришел в себя, смотрю - наш побратим тоже лежит без сознания. Местные жители вызвали скорую помощь, а также милицию вызвали. С меня сняли броник, на котором были следы от пули. Он спас. А также защита - наколенники, там сейчас обширные гематомы, потому что защита аж выгнулась.

Усіх трьох покалічених, які виявилися активістами Спільної Справи, що наглядали за правопорядком у селі, зі струсами мізків і численними забиттями відвезли до лікарні. Та після надання першої допомоги пацієнти від ушпиталення відмовились. А ось місцевий перевізник переконує - це таке залякування з боку конкурентів, котрі не перший рік намагаються витіснити його з бізнесу.

Олександр Шемітько, керівник компанії-перевізниці:

- Здійснювалися погрози, порізали 12 колес у автобусі, побиті стьокла та побиті люди. Близько 4-х раз уже було. З'їжай, іначе будуть у тебе проблеми. Конфлікт триває близько 2-х років, півтора року.

Одразу після наскоку правоохоронці оголосили план-перехоплення і мають намір схопити бешкетників гарячим слідом.

Микола Жукович, керівник відділу ГУ МВС України в Київській області:

- Слідчим відділенням Києво-Святошинського району вже відкрите кримінальне провадження за статтею 296, частиною 4 - це хуліганські дії, зроблені з вогнепальною чи холодною зброєю, а також предметами, які були раніше спеціально підготовлені, щоб нанести тілесні ушкодження.