Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

24 квітня 2014, 21:56 Бійки та насильство
Під Києвом громадські активісти знешкодили агресивного рецидивіста
Під Києвом громадські активісти знешкодили агресивного рецидивіста

Спритніші за правоохоронців, вправні, як медики. Громадські активісти на Київщині, котрі разом з міліцією патрулюють вулиці, зупинили нетверезого бешкетника. П'яний розмахував ножем перед двома маленькими дітьми й заледве не вбив свого сусіда.

Сімейна сварка. П'яний чоловік погрожує ножем дружині. Таке повідомлення черговий райвідділку отримав опівночі. Відрядив на місце виклику правоохоронців і громадських активістів. Самооборонівці примчали першими.

Борис Дицький, член громадського формовання:

- Мы находились недалеко от даного объекта, оперативно добрались до места происшествия и обнаружили под подъездом мужчину, который находился в луже крови.

Перелякані мешканці будинку розповіли - чоловік намагався втихомирити п'яного сусіда. Натомість дістав ножем у руки і груди. В оселі з різуном залишилися його дружина і двоє маленьких дітей.

Борис Дицький, член громадського формовання:

- Поднявшись, мы постучались в квартиру, на что нам нецензурной бранью ответили и т.д. Потом дверь распахнулась и этот мужчина с ножом в руке бросился в нашу сторону.

Кілька прийомів рукопашного бою, і агресивного чоловіка скрутили. Надали першу допомогу пораненому, викликали швидку. Медики зізнаються - якби не нагодилися активісти, пацієнта не врятували б.

Тетяна Волотовська, керівник Боярської міської лікарні:

- Пацієнт знаходився у дуже тяжкому стані. По медичним показникам це був майже термінальний - тиск не прослуховувався, дихання майже не було.

Поранений почувається вже ліпше, але досі не оговтався від шоку - три з численних штрикань припали в район серця. А він хотів лише допомогти жінці, котра волала з сусідньої квартири. Не дивує поведінка п'яного старожилів будинку - не на камеру кажуть про кримінальне минуле чоловіка.

- Ну я знаю, что он привлекался. Но по каким статьям, я не знаю.

Судитимуть 34-річного рецидивіста за завдання тяжких тілесних ушкоджень.

Дмитро Ценов, керівник Києво-Святошинського РВ міліції:

- Відкрите кримінальне провадження за ознаками статті 121-ї ч.1-ї, яка передбачає відповідальність від 5 до 8 років позбавлення волі.

Родині й сусідам - жаданий спокій, громадським активістам - подяки від міліції.

- За сумлінне виконання обов'язків члену громадського формування "Вовк" Дицькому Борису оголошується подяка Міністерства внутрішніх справ.

Власні патрульні машини, емблему і справжню форму правоохоронця отримали громадські активісти. Більшого й не просять. Аби тільки вчасно повідомлення від чергових надходили.