Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

7 квітня 2014, 22:27 Бійки та насильство
У Луганську сепаратисти захопили зброю
У Луганську сепаратисти захопили зброю

У Луганську сепаратисти захопили приміщення обласного управління СБУ. У приміщенні служби безпеки вони відчинили дві кімнати, де була зброя, і захопили весь арсенал. Нині центр міста перекритий для транспорту, проте пішки пересуватися там ніхто не заважає. Всі чотири поверхи спецслужби під контролем озброєних людей у масках. Перед входом до будівлі вони звели барикади з шин. Міліції навколо не видно.

Недільний мітинґ на центральній площі Луганська спочатку був мирний. Проте по обіді колона проросійських протестувальників рушила в бік будівлі СБУ. Коли наблизилися - почали кидати у приміщення яйця. А згодом розпочали штурм. Одразу висадили вхідні двері, захопили перший та другий поверхи і бруківкою взялися трощити вікна. Кілька мітинґувальників залізли на піддашок будівлі та встановили там триколора. Потім гайда закидати приміщення димовими шашками й вибуховими пакетами.

Під час сутичок постраждав 21-річний співробітник внутрішніх військ. Його ушпиталено з підозрою на пошкодження хребта. Травмованого міліціянта з-під СБУ винесли на ношах. Загалом постраждало у штовханині восьмеро людей. За кілька годин мітинґарі захопили всі чотири поверхи будівлі та відчинили кімнати зі зброєю.

Олексій Чмиленко, представник проросійських мітинґарів:

- Взят контроль над оружейной комнатой. Серьезное вооружение оказалось тут в СБУ - видимо, со всей области свозили. Решат штурмовать - пусть штурмуют. Мы здесь будем стоять до конца и никуда не уйдем, мы отсюда не уйдем.

Вимога мітингувальників одна - проведення референдуму.

Наразі прокуратура розпочала кримінальне провадження за двома статтями.

Марина Брагина, речник прокурора Луганської області:

- Розпочате кримінальне провадження за статтею "масові заворушення" та розпочате кримінальне провадження за статтею "заволодіння зброєю".

Тим часом в обладміністрації створили переговорну групу, яка планує розпочати з мітинґувальниками перемови.