Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

6 березня 2014, 19:49 Бійки та насильство
У Севастополі напали на журналістів
У Севастополі напали на журналістів

На українських журналістів напали агресивно налаштовані мешканці Севастополя. Медійники прилетіли до міста ґвинтокрилом, приземлилися на території авіазаводу. Щойно покинули аеродром, повітряну машину захопили російські солдати. А біля однієї з військових частин на репортерів накинувся розлючений натовп.

До аеродрому в бухті Круглій, що в Севастополі, п'ять телевізійних груп - НТН, 1+1, ICTV, 5-ого та Нового каналів - прилетіли ґвинтокрилом об 11-ій ранку. Серед медійників була й знімальна група програми Свідок. Усі разом журналісти одразу рушили до штабу військово-морських сил, який вже кілька діб блокують кримці.  

- Все заинтересованы, чтоб был мир, чтобы была нормальная подготовка к курортному сезону, чтобы была нормальная правдивая информация, поэтому я обращаюсь к вам, как к адекватным людям, чтобы вы разрешили пройти, чтобы была нормальная работа, штаб военно-морских сил пообщается с нами.

Спочатку військові намагаються вмовити мітинґувальників, щоб журналістів пропустили поспілкуватися із заблокованими солдатами. Діалог поки триває в більш-менш спокійній атмосфері. Севастопільці лише кажуть - увійти не дадуть.  

- Я тоже украинский офицер, капитан первого ранга, но только я севастополец, и остаиваю интересы севастопольцев, жителив Крыма всего, я принимал присягу, так я не изменяю присяге. Я защищаю свой народ.

Аж раптом хтось із натовпу мітинґувальників починає чіплятися до знімальної групи.

- Все заполонили. Мы порвем нахер всех тут!

- Тихо, без агрессии.

- Закрыли свои поддувала, блять, уезжай нахуй отсюда! Иди нахер отсюда.

Павло Прядко:

- Вони просто накинулися на оператора п'ятого каналу, хлопцеві вдалося втекти, але після цього натовп почав штурханину серед нас.

Розлючений натовп почав кидатися на журналістів і телеоператорів. Аби врятуватися від розлюченої юрби - телевізійникам довелося тікати.

Павло Прядко:

- Ми тікали, ми бігли з неймовірною швидкістю, як тільки могли, аби вберегти себе та техніку.

Врешті журналістам вдалося вирватися з рук агресивних людей. Медійники повернулися до аеродрому і вже там дізналися - поки рятувалися від натовпу, екіпаж, який перевозив їх, узяли в облогу російські військові. Вони погрожували пілотам зброєю і декого навіть вдарили прикладом по голові. В цей час два бойові ґвинтокрили федерації блокували повітряний простір, щоб українці не могли злетіти. За кілька годин перемовин гелікоптер з журналістами таки піднявся в небо.

Павло Прядко: 

- Вилетіли ми з півострова неспокійно, нас постійно супроводжували бойові гелікоптери Російської федерації. Наразі бортовий нашого екіпажу отримав інформацію, що наш гелікоптер замінований і ми приземлилися у херсонській військовій частині.

Свідок уважно стежитиме за пересуванням нашої знімальної групи. Дивіться про це в наступних випусках.