Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

4 березня 2014, 23:48 Бійки та насильство
Події в Одесі
Події в Одесі

Триває протистояння в Одесі. Напередодні ввечері воно мало не закінчилося бійкою між радикально налаштованими молодиками з обох боків. А вранці представники Правого сектору спробували затримати одного з організаторів вчорашнього штурму обладміністрації. Його самого не схопили. Витягли з автівки охоронця: зламали тому пістолета й намастили губи помадою.

Кийки, битки, лопати. Така площа перед Одеською обласною держадміністрацією ввечері в понеділок. Між активістами Євромайдану та проросійськи налаштованими - смуга з правоохоронців зі щитами й священики, котрі намагалися заспокоїти натовп молитвою. Після кількох годин стояння у приміщенні розпочалися перемови. Представники Майдану погодилися піти, якщо буде знято прапора Росії. Його почепили біля будівлі вдень.

Андрій Юсов, лідер одеського Євромайдану:

- Є домовленість про те, що відбувається розблокування обласної адміністрації, прихильники обох сторін будують колони і колонами одночасно йдуть в протилежних напрямках.

Прихильникам російської мови та проведення референдуму про створення Одеської автономії пообіцяли скликати не пізніше 6 березня ще одну позачергову сесію. Уранці на тому самому місці представники Євромайдану спробували затримати одного з організаторів штурму обладміністрації. Схопити його не змогли. Витягли з автівки охоронця: зламали тому пістолета й намастили губи помадою. Зброю, на яку в чоловіка був дозвіл, передали міліції. Поки ж люди мітинґували, в Одесі змінилася влада. Призначили новим губернатором місцевого бізнесмена Володимира Немировського.