Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

21 лютого 2014, 21:53 Бійки та насильство
Під Рівним митингувальник вистрелив у автобус з білоруськими туристами
Під Рівним митингувальник вистрелив у автобус з білоруськими туристами

Неподалік Рівного мітинґувальники випадково обстріляли автобуса з туристами. Загалом у Фольксваґені було 17-ро людей: 8-ро жінок, 7-ро чоловыків і двоє дітей. Тяжких травм дістав водій. З відкритим переломом ключиці його доправили в Рівненську обласну лікарню. Різані рани від скляних скалок у трьох пасажирок. Решта відбулася переляком і втратила деякі особисті речі. Організатори мітинґів у Рівному заявили: ситуація вийшла з-під їхнього контролю.

Туристи з Гомеля їхали на гірсько-лижний курорт у Буковель. Приблизно о першій ночі, коли автобус під'їжджав до створеного мітинґувальниками блок-поста неподалік Рівного, шофер побачив молодиків у масках.

Кирило Рубанов, постраждалий:

- Впереди перекрыла группа людей дорогу, с битами, с автоматами. Мы остановились. Нам показали, чтоб мы проехали к ним туда, в толпу, а я сдал назад, чтобы припарковаться, услышал выстрелы. Пасажиры закричали, чтоб мы уезжали, я так задом и поехал.

Куля з невідомої зброї влучила Кирилові у плече. В шоковому стані він побіг до заправки, там його наздогнали невідомі люди, перев'язали рану й викликали швидку.

Валентин Пйонтковський, завідувач ортопедо-травматологічним відділом Рівненської обласної клінічної лікарні:

- В нього відкритий перелом вогнепальний плеча, плечової кістки, серйозне пошкодження м'яких тканин, нервових структур, судин, однак на даний момент його життю нічого не загрожує. Функціональність кінцівки ще під питанням.

Тепер рівненські медики спільно з білорусами вирішують питання про перевезення пацієнта на Батьківщину. В обласній лікарні пообіцяли дати Кирилові медичний супровід до кордону. Особа стрільця поки що невідома.

Дмитро Лазарев, керівник УМВС у Рівненській області:

- Цей мікроавтобус підвергся мародерству. Пасажири всі були перевірені і особисті речі були забрані. Слідчо-оперативну групу до цього місця не допустили озброєні люди, тому що сказали - буде вооруженне сопротивление, тому зараз всі обставини з'ясовуються, проводиться опитування пасажирів і так далі.

Тим часом активісти рівненського Майдану пояснили, що ситуація на тому блок-посту цієї ночі вийшла з-під їхнього контролю. Стріляв начебто селянин, який прийшов мітинґувати з мисливською зброєю. У пораненого попросили вибачення та запропонували допомогу.