Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

19 лютого 2014, 23:39 Бійки та насильство
В Одесі "тітушки" під доглядом міліції побили учасників мирної акції
В Одесі "тітушки" під доглядом міліції побили учасників мирної акції

Перша кров - в Одесі. Під дверима облдержадміністрації молодики з битками розгромили мирну акцію під гаслом "Не стріляй". Попередньо відомо про п'ятнадцятьох постраждалих. Найдужче лупцювали представників ЗМІ. Побили принаймні десятьох операторів різних каналів і потрощили камери. Міліція бійцям не заважала й нікого з них не затримала. Хлопці спокійно посідали в автобуси й поїхали.

Вдень до одеської обласної адміністрації прийшли представники місцевого Майдану. На мирну акцію "Не стріляй" проти бойових дій, що тривають у столиці. Зібралося до ста людей. Жінки, декотрі з дітьми, чоловіки середнього віку. А вже за 15 хвилин під'їхало кілька автобусів з однаково спорядженими молодиками. Спочатку хлопці вишукувалися. На запитання: хто вони такі - не відповідали.

- Вы пришли защищать личности?

- Совершенно верно. Отстаивать свой город.

- А какую организацию вы представляете?

На перемови з добре екіпірованими хлопцями вийшло міліційне керівництво.

- Я не знаю, кого вы поддерживаете, какие политические силы представляете. Но хотел бы предупредить - все соблюдаем общественный порядок.

- Да.

Учасники  акції спробували звернути увагу правоохоронців на те, що люди стоять на Майдані зі зброєю.

- Разоружите людей с оружием в Одессе.

- Все разоружим. Как вы скажите, так мы и сделаем. Я гражданин Украины. Как вы скажете, так мы и сделаем.

Проте, міліція так нічого й не зробила. А за п'ять хвилин триста озброєних битками хлопців рушили до ґанку адміністрації. Кілька хвилин погроз - і розпочалася бійня. Особливо гамселили тих, хто знімав напад. Травмовано щонайменше десятьох операторів. Серед них співробітники Інтеру, П'ятого та Нового каналів. Одне з гасел нападників: Бий камери.

- Отдай кассету, камеру разобью.

Ігор Гвоздев, оператор Першого міського каналу:

- У них как будто была цель: всех с камерами - бить. Камеры пошли первым ходом.

Загалом постраждало до п'ятнадцятьох людей. Били по ногах і головах. Понад усе свідків вразила реакція правоохоронців, що вишикувалися на сходах адміністрації.

Наталія, учасниця акції:

- Меня больше всего поразило, что милиция стояла и не пошевелила пальцем. Они стояли и смотрели, как это побоище происходит. Сколько мы не просили: Защитите нас, мы - женщины. Они, такое впечатление, что не слышали. Такое впечатление, что милиция с ними.

Антоніна, учасниця акції:

- Мы побежали к дверям и женщина с ребенком начала стучать в дверь. А милиция с той стороны поставила щиты и не захотела пустить женщину с ребенком.

Після бійні нападники з наліпками "Стоп майдан" на шоломах розсілися по автобусах, які супроводжувала машина ДАІ. Та спокійно поїхали.