Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

16 січня 2014, 01:20 Бійки та насильство
У Рівному затримали винного у смертельному побитті студента
У Рівному затримали винного у смертельному побитті студента

Рівненські правоохоронці затримали чоловіка, підозрюваного в побитті 18-річного студента. Інцидент стався ще напередодні Нового року. З тяжкими травмами голови юнака доправили до лікарні, де він за кілька днів, не приходячи до тями, помер. Щоб з'ясувати особу винуватця, міліціянти шукали випадкових свідків через засоби масової інформації. Їхні старання не були марними.

Того дня товариство студентів автотранспортного технікуму подалося відпочивати до кав'ярні. Так хотіли відзначити завершення навчального семестру і вдалу сесію. На вулиці хлопці полаялися з водієм машини. Той образи не стерпів і прийшов до закладу - розбиратися.

Лідія Ковальчук, мати постраждалого:

- Здали екзамени діти і пішли піцу поїсти. Викликали його, один пішов з ним поговорити. Він відійшов. Він такий спокійний хлопець, він ніде ніколи ні в які  драки не влазив, не було такого. Скільки він і вчився, в общежитії ніколи ні п'яний, ні випивший.

Коли Олександр довго не повертався, друг вирушив його шукати. Вийшов із кав'ярні й побачив, що непритомний приятель лежить на асфальті. Тож негайно викликав швидку.

Олександр Кучерук, в.о. завідувача нейрохірургії Рівненської міської лікарні:

- У вкрай важкому стані, проведені певні обстеження, комп'ютерна томографія. Хворий відразу взятий в операційну, видалено гостру субдоральну гематому. Масивне дифузне ушкодження головного мозку, що й показала комп'ютерна томографія.

Так і не прийшовши до тями, хлопчина за кілька днів у реанімації помер. Його кривдника міліціянти розшукали.  

Олена Дудко, співробітниця УМВС у Рівненській області:

- Наразі чоловікові оголошено про підозру. 30-річний рівнянин стверджує, що Олександр ненароком зачепив його автомобіль, в зв'язку з чим між ними виникла суперечка, яка переросла в бійку. Наразі відкрито кримінальне провадження за статтею 119 ККУ - Вбивство через необережність.

Сам підозрюваний Віталій працівникам міліції розповів, що того вечора їхав машиною по вулиці Соборній. А коли зупинився на переході, щоб пропустити пішоходів, двоє юнаків пошкодили його транспорт. На зауваження Олександр відреагував нецензурною лайкою. Тож чоловік хотів провчити хлопця. І - перестарався. Тепер вихователь кається. Утім за скоєне йому загрожує ув'язнення.