Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

25 грудня 2013, 21:20 Бійки та насильство
Під Києвом жорстоко побили журналістку, відому викривними матеріалами
Під Києвом жорстоко побили журналістку, відому викривними матеріалами

Скоєно напад на журналістку Тетяну Чорновол. Вона саме їхала в село Гору, що під Києвом - поверталася додому до батьків. Раптом Тетяна помітила, що її переслідує якийсь позашляховик. Спочатку намагалася втекти, та машину почалb таранити й заблокували. Коли водійка вискочила з транспорту, її жорстоко побили.

Такою 34-річна Тетяна Чорновіл була до минулої ночі. А така вона зараз. Жінку по-звірячому відлупцювали невідомі. Приблизно опівночі журналістка поверталася додому в село Гjру, яке поблизe Києва, й помітила, що її переслідують. Тоді розвернула авто й поїхала до Борисполя. На кадрах, котрі зафільмував відеореєстратор водійки, видно, як позашляховик кілька разів наздоганяє Шевроле Авео, підрізає й таранить його. Врешті кермувальниці довелося зупинитися. З іншої машини вистрибують двоє чоловіків, ще принаймні один лишається всередині. А коли журналістка вискакує надвір, нападники біжать за нею.

Тетяна Чорновіл, постраждала:

- Мене взялись доганяти і били по голові.

- Що вони говорили при цьому?

- Нічого не говорили, просто били.

- Хто це такі, ти зрозуміла?

- Нічого не знаю.

- Скільки їх було?

- Двоє як мінімум.

Інспектор ДАІ Михайло Лихошвай разом зі своїм напарником першим побачив побиту журналістку. Кажуть: одразу на місці пригоди жінку не знайшли.

Михайло Лихошвай, інспектор ДАІ:

- Приїхавши на місце, побачили автомобіль Шевролє Авео червоного кольору з явними ушкодженнями транспортного засобу - була розбита передня частина, розбиті права, ліва частина і розбите праве заднє скло, освітили фонариками, водія не виявили. Через декілька хвилин почули на протилежній стороні звуки жінки, стони.

Марина Борисполець, кореспондентка:

- Побиту та скривавлену Тетяну Чорновіл правоохоронці побачили ось на цьому узбіччі, хоча її авто знаходилося з іншого боку, як журналістка перетнула дорогу, невідомо.

Нині постраждала в лікарні, в палаті інтенсивної терапії. Поруч із нею - її батьки.

Ольга Перельман, головний лікар приватної клініки:

- Пациентка поступила в состоянии средней тяжести, находится сейчас на лечении, прошла все необходимое лечение. Ушибы лица у нее, все сопроводжается отечным синдромом, кровоподтеками.

Справу про побиття журналістки одразу ж узяв під особистий контроль міністр внутрішніх справ. Номерні знаки Порше Каєна, яким їхали переслідувачі, добре видно на кадрах з відеореєстратора. Незабаром в інтернеті з'явилася інформація, що престижний позашляховик зареєстрований на мешканця столиці Олександра Храмцова, 1982-го року народження. За неофіційною інформацією, вже ввечері його та ще одного підозрюваного затримали.

Наразі головне питання, що стало причиною нападу. Тетяна Чорновіл відома своїми резонансними розслідуваннями про українських високопосадовців. Так, днями вона оприлюднила фото заміського будинку міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка. Колеги журналістки категоричні й пов'язують напад лише з її професійною діяльністю. Правоохоронці ж розглядають ще дві версії.

Олег Татаров, заступник керівника Головного слідчого управління МВС України:

- Слідство опрацьовує декілька версій вчинення кримінального правопорушення. Ми не відкидаємо версію, пов'язану із професійною діяльністю Тетяни Чорновіл. Не відкидаємо версію і вчинення дорожньо-транспортної пригоди. І хотів би наголосити, що опрацьовується версія також можливих провокацій з боку певних осіб. 

Тим часом національна спілка журналістів України та Незалежна медіапрофспілка заявили, що насильство над працівниками преси у країні набуло катастрофічних масштабів. Адже за останні тижні наруги зазнали з півсотні представників ЗМІ.