Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

30 листопада 2013, 01:15 Бійки та насильство
Біля Верховної Ради спортивні молодики побили журналістів і міліціянтів
Біля Верховної Ради спортивні молодики побили журналістів і міліціянтів

Журналістів б'ють. У самому центрі Києва, на площі Конституції, біля Верховної Ради, кілька десятків молодиків відгамселили журналіста й оператора. Ті саме знімали там відеоматеріал. Окрім того, нападники забрали в представників ЗМІ камеру й мобільні телефони.

Дмитро Гнап, постраждалий:

- Наскрізна рвана рана верхньої губи, можливо черепно-мізко травма і закрита гематома скроневої частини голови.

Розбите обличчя, закривавлена куртка. Такий після зустрічі з кількома десятками хлопців спортивної статури журналіст Дмитро Гнап. Медійник розповідає: разом з оператором отримав інформацію, що на площі Конституції в Маріїнському парку невідомо для чого зібралося кілька тисяч молодиків.

Дмитро Гнап, постраждалий:

- Їх було дуже багато, близько чотирьох тисяч. Коли ми почали власне їх опитувати, що вони тут роблять, навіщо приїхали, звідки, вони почали, завдаючи ударів в корпус і голову, відбирати камеру.

Яків Любчич, постраждалий:

- Один сказав - будєш мне тут снимать, і вдарив прямо в обличчя, кулаком сюди.

Побачивши, що пахне смаженим, медійники підійшли до двох правоохоронців, яких знайшли в парку. Аби ті їх захистили. Та молодиків спортивної статури присутність міліції ще більше розлютила.

Дмитро Гнап, постраждалий:

- Як тільки ми підійшли разом з міліціонерами, ці ж люди закричали: ооо, менти, бей ментов, отбирай телефон, бо на мій телефон знимав оператор, камери не було. Почали бити і нас, і міліціонерів, відібрали телефон у мене, у Якова, телеоператора, побили правоохоронців.

Чи знайдуть нападників - питання риторичне. Бо ж молодиків у спортивних костюмах у Києві тепер дуже багато. У головному ж управлінні столичної міліції про інцидент розповідають небагато. Відбуваються, здебільшого, загальними фразами.

Ольга Білик, керівник відділу ГУ міліції м. Києва:

- Станом на теперішній час ця інформація внесена до єдиного обліку Печерської столичної міліції. В подальшому буде вирішене питання згідно з чинним законодавством.