Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

26 листопада 2013, 12:15 Бійки та насильство
Кривава вендетта під Одесою
Кривава вендетта під Одесою

На Одещині давня ворожнеча між двома сім'ями переросла у відкриті бойові дії. Результат - проламаний череп і кілька кримінальних проваджень.

Б'є, катує, погрожує. На сільському майдані Успенівки зібралися жертви однієї людини - місцевого фермера Олександра Малюкіна. Історії розповідають жахливі.

Тетяна Аксьонова, мешканка селища Успенівки:

- Мы ему просто с мужем сделали замечание, чтоб он этого не делал. На что он избил меня, мужа на глазах у моих детей. Сын вот старший говорит: Мама, ты лежала без сознания. А он держал тебя за руку и бил меня. Продолжал бить.

Ганна Федорівна Лізан скаржиться: її шістнадцятирічного онука та ще одного хлопця фермер звинуватив у підпалі своєї маслобійні. Вивіз за село й мордував.

Ганна Лізан, мешканка селища Успенівки:

- Мого збивав, челюсть висіла, кров з рота текла. Потом він бере їх в машину і привозить додому, закриває на замок у подвал.

У суді справу про катування розглядали півтора року. Олександрові Малюкіну дали три роки умовно. І ось нова жертва - тридцятичотирирічний Семен Хлюстин із проламаним черепом опинився в реанімації.

Людмила Хременко, родичка постраждалого:

- Состояние стабильно тяжелое. Тяжелая черепно-мозговая травма. Размозжение лобних долей. Какая динамика будет: речь, память, моторные функции - прогнозов нам никаких не дают.

У Олександра Малюкіна на те, що коїться, свій погляд. Каже: на селі - мафія. Семен Хлюстин разом із друзями тероризував усіх навколо.

Олександр Малюкін, мешканець селища Успенівки:

- Не мирюсь с этим делом. Один, как Робин Гуд, восстал вот и борется.

Робін Гуд впевнений: захищав слабкого. Адже бачив, як Хлюстин з трьома односельцями знущалися з його кума.

Віктор Чикмаров, мешканець селища Успенівки:

- Сняли штаны, сигаретой прижгли задницу. После этого начали бить, в машину тянуть.

Напівоголеного чоловіка закрили в багажнику. Звідти він подзвонив і викликав допомогу. Далі була загальна бійка. Кожна сторона наголошує - першими вдарили супротивники. Найбільше за всіх дісталося Семенові Хлюстину. Його, зі слів друзів, довго гамселили по голові.

Олександр Варналій, мешканець селища Успенівки:

- Его там ногами били. Я хватанул за руку: Что вы делаете. И начали меня. Храпел он сильно, я аж испугался.

Олександр Малюкін навпаки, каже: Хлюстина ніхто не бив. Перелам черепа - випадковість.

Олександр Малюкін, мешканець селища Успенівки:

- Ну это был чистый несчастный случай. Он был пьяный, это могут медицинские работники подтвердить. Замахнулся и равновесие не удержал. Занесло - ударился.

Правоохоронці впевнені: в цьому конфлікті правих немає. Усі учасники бійки були п'яні, жоден не викликав міліції. Натепер розпочато три кримінальні провадження. І це ще не кінець.

Олександр Харлаш, керівник Саратського відділу міліції:

- Первоначально материалы были возбуждены по статье 125: Нанесение легких телесных повреждений. Проводятся экспертизы и по их результатам тяжесть квалификаций будет меняться. Очевидно, что будут возбуждены производства по незаконному лишению свободы и, возможно, грабежу.

Міліціянти наголошують: конфлікт між двома кланами на селі має давнє коріння. Проте вперше через нього може померти людина. Тож звертаються з проханням до всіх мешканців Успенівки: схаменутися.

Іван Хлюстин, батько постраждалого:

- Выздоровеет он. Если он был виноват, нехай его судят по закону.