Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

14 жовтня 2013, 23:38 Бійки та насильство
Після сварки в соцмережі вінниціка школярка порізала подругу
Після сварки в соцмережі вінниціка школярка порізала подругу

Обставини інциденту з 15-річними школярками вивчають у Вінниці. Там між двома найліпшими подругами виник конфлікт у соцмережі. А днями дівчата вирішили з'ясувати стосунки наживо. Тепер одна з них із ножовими ранами в лікарні.

Вони чотири роки були нерозлийвода. Разом сиділи за партою. Проте кілька місяців тому у щиру дівочу дружбу втрутилася третя - родичка однієї зі школярок переїхала до Вінниці, її влаштували до того ж самого класу. Відтоді 15-річна  Ірина більше уваги приділяла сестрі. Ображеній подрузі такий розвиток подій не сподобався. Конфлікт розпалився в соцмережі.

Остаточно з'ясувати стосунки дівчата вирішили надворі. Ображена школярка з собою прихопила ножа й порізала подругу-зрадницю.

Постраждала:

- Криси ходять разом… Сидять… ви мене дуже сильно бісите. Отаке от. Це була моя лучша подружка, я з нею 4 роки спілкувалась, дружила.

Іван Побережнюк, співробітник Вінницької обласної дитячої лікарні:

- З приводу ножового поранення живота, плеча та стегна. Дитина поступила з признаками кровотечі, кровотечі із черевної порожнини. І кровотечі стегна та плеча. Дитині була надана медична допомога. Проведена ревізія органів черевної порожнини. Стан дитини покращився. На час огляду на сьогоднішній день має середній стан важкості.

Якби не юний вік, 15-річна месниця опинилася б на лаві підсудних. Проте, найімовірніше відбудеться штрафом. 

Ганна Олійник, керівник сектору УМВС України у Вінницькій області:

- Але потрібно сказати, що дівчина, яка підозрюється у скоєнні цього правопорушення, не досягла віку, з якого настає відповідальність за це правопорушення. Тому скоріше за все до відповідальності адміністративної будуть притягнуті її батьки. За неналежне виховання.

Учителів і учнів школи, де навчаються колишні подружки, конфлікт шокував. Про дівчат лише кажуть - обидві мали спокійну вдачу й добре вчилися. Мало того - в цьому закладі викладає мама месниці.

- Це дочка нашої класної керівнички.

Володимир Малинин, директор школи:

- В нас немає поганих дітей. Діти абсолютно нормальні. В причині буде розбиратись, безумовно, психолог, який буде працювати із цими дітьми.

Тим часом конфлікт, який розвивався в інтернеті - триває. Однокласниці дівчат закидали різунку повідомленнями - наполягають, щоб покинула школу.