Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

9 жовтня 2013, 10:55 Бійки та насильство
На Рівненщині нетвереза донька ледь не зарізала батька
На Рівненщині нетвереза донька ледь не зарізала батька

22-річна дівчина, захищаючи рідну сестру, мало не зарізала батька. За життя чоловіка нині борються медики. У міліції розпочали кримінальне провадження за фактом завдання тяжких тілесних ушкоджень. Утім справу можуть перекваліфікувати, якщо знайдуть докази, що дочка боронилася. Сусіди ж кажуть: чвари в родині не рідкість, і не дівчатам треба було захищатися від батька, а навпаки.

Конфлікт виник, коли батько повернувся додому п'яний і почав сваритися. Раптом розлючений схопив ножа й кинувся на дівчат. 

Віталій Дмищук, керівник Корецького РВ міліції:

- Доньки, обороняючись, забрали в нього цей ніж і в боротьбі одна з доньок, 91 року народження, Анна, спричинила йому два проникаючих поранення. Під час даного інциденту доньки також перебували стані алкогольного сп'яніння.

П'ятдесятиоднорічного чоловіка з ножовими ранами у грудях і животі привезли до лікарні. Медики одразу прооперували пацієнта і нині оцінюють його стан як стабільно тяжкий. Від того, чи житиме постраждалий, залежить і відповідальність за скоєне дочки. Нині правоохоронці вирішують питання про її затримання. Поки ж вона на волі, приїхала в лікарню провідати батька. Сестра, яку начебто дівчина захищала, каже: вже не сила було терпіти знущання неня. 

Марія Терещенко, сестра підозрюваної:

- Він бив нас, як хотів, в мене рука ось переломана, не раз кип'ятком обливав, що в мене є шрами від опіків. В чому вона виновата, що таке падло живе тут? Що мама з ним розвелася і чого він до нас лізе? 

Сусіди ж кажуть: хоч подружжя й розлучилося, але мешкали разом. Чоловік облаштував у хаті окрему кімнату. Родина жила тихо, поки доньки не повернулися із заробітків.

Олена, сусідка:

- Він ввечері прибігає і тако весь труситься, весь в крові. Вони ще його тоді били сковородкою по голові. От там в сусіда качани стоять, він там в качанах ночував.

Чи ножові поранення батька були перевищенням дозволених меж самооборони доньки, правоохоронці ще з'ясовують. За завдання тяжких тілесних ушкоджень дівчині загрожує до восьми років позбавлення волі.