Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

25 вересня 2013, 23:49 Бійки та насильство
На Сумщині приятель матері намагався жорстоко виховувати її сина
На Сумщині приятель матері намагався жорстоко виховувати її сина

Батьки Дмитра розлучилися кілька років тому. Тоді до матері почав учащати інший чоловік. Згодом намислив виховувати хлопчика ременем. 

Дмитро, постраждалий:

- Мне было очень обидно. Начал меня очень жестоко бить. Только по лопаткам бил. По тому же самому месту и притом же я все это время стоял на карачках. Я не сказал маме, что друг мамы меня бил, издевался, ничего не сказал.

- Почему?

- Я не хотел расстраивать ее.

Та коли терпіти вже було несила - поскаржився батькові. Ошелешений чоловік хотів було кулаками поквитатися з кривдником сина, але вирішив діяти інакше.

Костянтин Цибуля, батько постраждалого:

- Я хочу, чтоб его именно юридически наказали. Он женат, у него есть собственный сын, семья, и он приходит в совершенно другую семью к совершенно чужому сыну и начинает его учить, что такое хорошо и что такое плохо, при этом ремнем.

Олександр Титаренко, адвокат:

- Лікарем було оглянуто Дмитра, де на тілі Дмитра сзади на спині було виявлено тілесні ушкодження. На даний час ми бачимо, що дитина -  Дмитро - постраждав як психічно, так і фізично.

У міліції вже розпочали кримінальне провадження.

Сергій Стась, слідчий Охтирського МВ міліції:

- За статтею 125, ч. 1 за нанесення тілесних ушкоджень неповнолітньому, якому 15 років, було також направлено судово-медичну експертизу, якою буде встановлено тяжкість тілесних ушкоджень.

Мати хлопчика, коли дізналася про жорстокі методи виховання свого знайомого, вирішила бути осторонь.

- Непонятно, пусть ты не идешь со мной на контакт, но сын - надо как-то все решать.

Сам же приятель жінки розповідати про свої методи виховання відмовився. Лише здивувався, що наслідки його напучування такі помітні.

Телефоном Руслан, знайомий  матері:

- Які сліди? Сліди чого?

- Следі ремня по спине, очень такие крупные.

- Та ну, следы на спине. Дело в том, шо у меня тоже следы есть на спине. Ну вы ж сами понимаете, шо це не основание… Извините, я щас занятый. Давайте попозже...

Лікарі ж зазначають: жорстокість ніколи не виконає основної функції покарання - не змусить виправитися. Мало того, родина, в якій лупцюють дітей, може втратити взаємодовіру.

Олена Балинська, психіатр:

- Мужчина, который примеряет на себя роль воспитателя-отца, прежде всего должен быть авторитетным социально, своими поступками, действиями, он должен вызывать желание подражать у подростка. В противном же случае кроме агрессии в ответную реакцию со стороны подростка мы ничего, скорее всего, не увидим.