Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

24 вересня 2013, 22:20 Бійки та насильство
На Прикарпатті селяни побили ДАІвців
На Прикарпатті селяни побили ДАІвців

Побиття та викрадення ДАІвця на Івано-Франківщині. Троє інспекторів зупинили нетверезого мотоцикліста, який рухався двоколісним без номерних знаків. За мить патруль оточили невідомі й почали лупцювати.

Все сталося суботнього вечора. ДАІвці зупинили мотоцикліста, бо на його транспорті не було номерів. Під час перевірки документів від кермувальника добряче тхнуло алкоголем. Їхати на обстеження до медзакладу він відмовився. Інспектори склали протокол і зупинили автівку, щоб мати свідків. Та чоловіки, котрі вибралися з салону, взялися комусь телефонувати. За деякий час до них під'їхала ще одна машина. Правоохоронців оточили й почали бити.

Володимир Костюк, постраждалий інспектор:

- Відчуваю сильний удар в спину, удар з тилової сторони в спину, збивають з ніг і вся ця громада починає копати. Форму працівника міліції повністю розірвали.

Неподалік гуляли весілля. Тож вже за мить до натовпу чоловіків приєдналися охочі до бійки селяни. Місцеві кажуть - їм урвався терпець, бо інспектори добряче допекли.

Марія, мешканка с. Великий Ключів:

- Збирали ДАІшники гроші, з одного там тисячу, з одного тисячу двісті. І що - багато протоколів було написано.

Били правоохоронців з чотири десятки нетверезих гостей весілля. Під час штурханини одного ДАІвця затягли до автівки й повезли в невідомому напрямку.

Володимир Костюк, постраждалий інспектор:

- Мене силоміць засунули в джип зеленого кольору. Намагались заволодіти табельною зброєю, однак побоялись і мене біля лісу викинули.

До лікарні інспектора привезли в подертій уніформі. Медики констатували в нього травми середньої тяжкості.

Віктор Бойко, заступник керівника Коломийської районної лікарні:

- Закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку, забійні рани поперекової ділянки і м'яких тканин плеча.

Невдовзі зеленого Форестера, яким везли ДАІвця до лісу, знайшли. Прокуратура вивчає обставини нічного нападу та викрадення правоохоронця. Вже відомі особи кількох нападників.

Олег Сепик, заступник прокурора Коломийського району:

- Вони не заперечують самого конфлікту з працівниками ДАІ, всі інші подробиці будуть встановлені пізніше.

Нападників на міліціянтів можуть посадовити за грати на два роки.