Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

10 вересня 2013, 22:36 Бійки та насильство
На Хмельниччині чоловік після розлучення порізав дітей екс-дружини
На Хмельниччині чоловік після розлучення порізав дітей екс-дружини

Ліпше вбити, ніж розлучитися. Так вирішив тричі засуджений мешканець Хмельниччини, коли його молода дружина віднесла заяву до суду. У погрози жінка повірила, коли за тиждень чоловік повернувся з сокирою й ножем і різонув по шиї її 9-річного сина.

Знайомство й розпис із 35-річним в'язнем, що відбуває третє покарання, молодій матері з двома дітьми здалося спочатку романтичним. Після звільнення новоспечений чоловік оселився в будинку дружини. Невдовзі деспотичний характер нового господаря змусив жінку бігти із заявою до суду - на розлучення.

Постраждала:

- Ми подали на розлучення, завтра суд, ми розлучаємося. Він пішов з дому і через тиждень повернувся. Зайшов з сокирою і ножем. І сказав, що я прийшов зробити те, що обіцяв - закінчити все до кінця.

Оскаженілий чоловік зачинив у кімнаті свою вже колишню дружину і двох її дітей. Перед розправою вирішив закурити. Цієї митті у двері постукали батьки жінки, які мали відвести до школи старшого, 9-річного онука. Побачили у вікні свого екс-зятя й викликали міліцію.

Степан Криштофор, співробітник Ярмолинецького РВ міліції:

- Коли ми під'їзджали до будинку, бачили, що господар будинку бігає, несамовито кричить, що ріже дитину.

Двоє оперативників і дідусь маленьких заручників кинулися до кімнати.

Семен Щербина, співробітник Ярмолинецького РВ міліції:

- Чоловік тримає дитину лівою рукою, а другою рукою тримає ножа під горлом і намагається здійснювати рух. Крикнули йому: кинь ножа! І він в цей момент починає різати дитину.

Усі троє дістали від террориста по кілька порізів, але нападника скрутили, дітей визволили. Пораненого хлопчика і мало не до смерті наляканих жінок доправили до лікарні.

Василь Багайлюк, травматолог Ярмолинецької центральної районної лікарні:

- Дитина поступила з обширною різаною раною передньої поверхні шиї, дихальне горло і крупні судини не були пошкоджені, буквально кілька міліметрів не вистачило до пошкодження сонної артерії.

Рана загоюється, але у хлопчика і його 4-річну сестрички попереду тривале лікування, кажуть медики - у психотерапевтів. Правоохоронці заспокоюють родину - кривдник на волю вже навряд чи вийде.

Дмитро Бистрицький, заступник керівника Ярмолинецького РВ міліції:

- Це замах на вбивство двох і більше осіб, а також малолітної, крім цього, опір працівникам міліції та нанесення тілесних ушкоджень при виконанні службових обов'язків. Санкція статті передбачає довічне позбавлення волі.

Каже про свою вину й молода мати. Після другого невдалого заміжжя з вибором чоловіка обіцяє бути уважнішою.