Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

4 вересня 2013, 10:36 Бійки та насильство
В Одесі діти стали свідками стрілянини
В Одесі діти стали свідками стрілянини

219 річницю заснування Одеси відзначили стріляниною. На газоні біля головного православного храму міста - Свято-Преображенського собору - двоє молодиків двічі поранили 24-річного парубка. За попередньою інформацією, постраждалий - то "новорічний убивця", який 2012 в нічному клубі "Капітан Морган" ударив відвідувача, а той невдовзі помер.

Постріли на Соборній площі пролунали о пів на п’яту вечора, метрів за двадцять від дитячого майданчика. Отже головними свідками стали її маленькі відвідувачі.

Аліна, свідок:

- Бежал мужчина за другим, вернее, двое. С пистолетами. Стреляли. Первый выстрел был в руку, второй - ниже сердца, и третий - в живот. А который стрелял в него еще подошел и спросил: "Ну как ты?".

Катерина, свідок:

- Тот стоял, плакал, который стрелял, а другой его утешал. А третий тут лежал уже.

Батьки, почувши постріли, кинулися рятувати дітей.

Олена, свідок:

- Мы сначала подумали, что это - петарда. Но когда обернулись… Испугались страшно. Детская площадка тут опустела за секунду. Потому что, когда понимаешь, что это - действительно стрельба, это страшно.

Олександра, свідок:

- Перепугались, перенервничали. Не дай Бог, чтобы не попасть под руку этим гадам.

Міліція, що патрулювала вулиці з нагоди свята, з`явилася на місці події майже миттєво. Проте, ще до того нападників схопили перехожі. Вони ж надали першу допомогу постраждалому. Чоловік дістав два кульові поранення середньої тяжкості: у груди та ногу. Машина "швидкої" доправила молодика до лікарні. На газоні лишилися закривавлені бинти та зброя.

Володимир Шаблієнко, керівник відділу ГУ МВС України в Одеській області:

- Виявили та вилучили 2 травматичні пістолети. Як пізніше було встановлено, один з пістолетів значиться по базах міліції як загублений.

За попередньою інформацією поранений - Віктор Дяков, відомий в Одесі як "новорічний вбивця". Чоловік сумно уславився першого дня 2012 року в нічному клубі "Капітан Морган", коли вдарив молодого хлопця. Постраждалий за добу помер. До сьогодні чоловік на волі під зобов'язанням про невиїзд. Чому виник новий конфлікт - не відомо. Свідки стверджують: за кілька хвилин до інциденту нападників разом із Дяковим бачили в сусідній кав'ярні. Вони досить довго розмовляли, після чого неочікувано розпочалася гонитва. Обидвох стрільців затримала міліція. Незважаючи на факти та свідчення, один з них своєї вини не визнає.

- Вас там не было?

- Нет.

- Вы от показаний отказываетесь?

- Да.

Вже розпочато кримінальне провадження за фактом бешкету із застосуванням вогнепальної зброї. Стрільцям загрожує загратування на термін до семи років.