Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

30 серпня 2013, 11:10 Бійки та насильство
Сутичка з підприємцем закінчилася для агронома втратою ока
Сутичка з підприємцем закінчилася для агронома втратою ока

Тим часом на Рівненщині не порозумілися підприємець та сільський агроном. Рільник нині в лікарні. Медики змушені були видалити йому око.

Пораненого агронома ушпиталили. Врятувати око лікарям не вдалося. У голові селянина залишається куля. Оперувати пацієнта, щоб її витягти - вкрай небезпечно. Тож метал у голові залишать.

Микола Тимощук, завідувач нейрохірургії Рівненської міської лікарні:

- Зараз йде процес консервативного лікування, направлене на попередження віддалених наслідків такої травми, в першу чергу запальних процесів і так далі.

Агроном розповідає: до них у село Хорів Острозького району приїхали отримувати зерно двоє чоловІків. Планували взяти півтори тони збіжжя, насипали його в мішки, але важити відмовились.

Ігор Стецюк, постраждалий:

- Я кажу: "хлопці, так не піде, я повинен перш на вагу поважити". Вони кажуть: "тобі треба, то бери й виймай те зерно". Я кажу: "зараз як приведу хлопців". Він щось там почав до мене пригати. Я його відтолкнув. Пішов до трактористів, він почав дзвонити до своїх там.

До зерносховища, розповідає агроном, приїхав 41-річний підприємець з Нетишина.

Ігор Стецюк, постраждалий:

- Почав з газовим балончиком за мною бігати, пирскати в очі, стріляти по ногах, потім якось получилось так, що в око попав.

Іван Стецюк, керівник сільгосппідприємства Хорівське:

- Він, коли пролунав постріл і Ігор впав, побіг швидко до своєї машини, пістолет кинув у машину.

Керівник сільгосппідприємства - батько пораненого агронома. Розповідає: від розлюченого бізнесмена дісталося всім.

Любов Стецюк, мати постраждалого:

- Почула постріли і вибігла надвір. Він і мені балончиком , а Ігорю сказав: "я тобі зроблю, ти мене заповниш на все життя", і вистрелив йому в упор.

Водій автомобіля, в який завантажили збіжжя, теж у лікарні. Він твердить - агроном сам спровокував конфлікт.

Сергій, водій:

- Почав до мене віщати, щоб розгружати буса, бо він тіпа не бачив ваги мішків. В кінці кінців обізвав мене молокососом, я кажу: "ти сам молокосос". Він підбігає, і взяв мене влупив в голову. Розбив тут мені, 4 шва наложили.

Шофер каже: покликати на допомогу приятеля був змушений, бо коли стікав кров'ю, ніхто й не намагався надати медичної допомоги. Друг приїхав, але й він мав захищатися. Бо розлючений агроном почав розмахувати металевою арматурою.

Родіон, підприємець:

- Он начинает меня избивать, я ухожу на дистанцию, чтоб он не бил. Он начинает меня бить рукой, подключается еще несколько человек, в концовке я получаю очередной удар арматурой - попадает мне в руку, которой я защищал голову и происходит случайный выстрел.

Із заявою до міліції звернулись обидві сторони конфлікту. Правоохоронці з'ясували: участь у бійці брало щонайменше десятеро людей. І оповіді свідків суперечать одна одній.

Богдан Шаповалов, заступник керівника підрозділу Острозького МВ міліції:

- Відомості про дану подію було одразу внесено до Єдиного Реєстру за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 121 ККУ. На даний час  у справі призначено ряд судово-медичних і криміналістичних експертиз.

Якщо правоохоронці доведуть, що постріл був невипадковий, підприємцеві загрожуватиме до восьми років позбавлення волі.