Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

23 серпня 2013, 11:29 Бійки та насильство
В Одесі двоє росіян побили журналістів
В Одесі двоє росіян побили журналістів

Розтрощили авто, побили журналістів, і забрали камеру. В Одесі просто посеред вулиці напали на знімальну групу місцевого каналу. Журналісти зняли на відео, як автівка з російськими номерами грубо порушила правила. З неї одразу вискочили двоє, камінням розбили вікна машини телевізійників, відлупцювали кореспонедентів, погрожуючи ножем забрали в них спорядження і втекли.

Вузька одеська вуличка з одностороннім рухом. Місцеві телевізійники поверталися зі знімання, аж раптом на зустріч виїхала "Тойота Камрі" з російськими номерами. Порушники чомусь вирішили, що їм повинні поступитися дорогою. Коли журналісти почали фільмувати їхні нахабні дії, з японської машини вибралися двоє агресивних молодиків. Вони хотіли за будь-яку ціну стерти відео з камери. Попередження про виклик правоохоронців нападників не зупинило.

- В милицию звоню…

- Вы нас звездами хотите сделать? Пока пленку не отдадите или там флешка, отсюда не уедете, вас не пропустим. Можете тут стоять до вечера.

Останньої миті оператор встиг забрати з камери картку пам'яті. Далі хлопців почали бити.

Олексій Іщенко, постраждалий:

- В итоге камнем вышибается одно стекло, меня бьют в бровь, пытаются забрать фотоаппарат с телефоном. В это же время другой разбивает стекло Диме, оператору нашему, и такую же процедуру осуществляет с ним.

На щастя, на допомогу кореспондентам кинулися місцеві мешканці й відпочивальники. Одні намагалися тримати злочинців, інші зняли з їхньої автівки номерного знака.

Микола, свідок:

- В руках у них был нож. Я когда увидел, что у людей нож, вот у этих, кавказской национальности, и они настроены очень дерзко, жестоко избивали, то я понял, что они могут просто и убить. Поэтому мне пришлось вмешаться.

Коли захисників стало багато, розбійники вскочили у своє авто і втекли, прихопивши журналістські камеру й мобільного телефона. Та невдовзі нападники повернулися на місце злочину, вирішили забрати втраченого номерного знака. Тут на них вже чекали міліціянти.

Володимир Шаблієнко, керівник відділу ГУ МВС України в Одеській області:

- Було достатньо підстав у слідчих для того, щоб їх затримати в порядку статті 208 КПКУ. І вони зараз перебувають у СІЗО Одеського обласного управління міліції. Під час затримання вони себе поводили спокійно, не так, як під час коєння злочину. Мабуть тому, що вважали себе невинуватими. З їх слів вони вважали, що скоїли якесь дрібне хуліганство, не більше.

Відповідати росіянам доведеться за статтею 187 Карного кодексу України - "Розбій". Вона передбачає позбавлення волі на термін від восьми до п'ятнадцяти років із конфіскацією майна.