Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

1 липня 2013, 23:12 Бійки та насильство
На Донеччині водій звинувачує ГАІ у побитті, а ті водія - у крадіжках та непокорі
На Донеччині водій звинувачує ГАІ у побитті, а ті водія - у крадіжках та непокорі

Троє людей звинувачують правоохоронців на Донеччині. Авто для перевірки зупинили ДАІвці, а потім приїхали Беркутівці, які силоміць витягли товариство з машини. Тепер молодики називають себе постраждалими. Про таке навіть не думали, коли хизувалися і демонстративно відмовилися показувати ДАІвцям документи.

Такими побачили трьох молодиків співробітники ДАІ, коли зупинили товариство на трасі між Новоазовськом та Седовим. На вимогу показати документи та вийти з автівки вони закрилися в машині. Згодом інспектори з'ясували - кермувальник був напідпитку.

Микола Папуш, керівник ВДАІ Новоазовського району:

- Автомобиль был остановлен на законном основании. И на протяжении 1,5 часа лица не открывали транспортное средство и не предъявляли документы. Водитель на месте не отрицал, что он употреблял алкоголь. Алкотестер Дрегер показал наличие в крови 0.74 промилле.

Та водій заперечує слова ДАІвців.

Олександр Саржицький, водій:

- Пьяный я не был. И как они могут определить, при осмотре на меня? Тем более я ехал за рулем, ответственность у меня за двух пассажиров.

ДАІвці викликали на допомогу спецпідрозділ Беркут. І з ГАЗелі товариство витягали з боєм. Постраждалі кажуть: спецпризначенці застосували сльозогінний газ, а потім усіх жорстоко відгамселили.

Олександр Саржицький, постраждалий:

- Начали ломать автомобиль. Мы приоткрыли окно, сказали: зачем машину ломать? И тогда они начали пшыкать в салон газом. Мы вышли из салона и сразу начали нас избивать. Когда я спрашивал: для чего вы это делаете? Что мы такого сделали, что к нам такое отношение. От одного ГАИшника я услышал: ты мне не нравишься.

Нині кермувальник авта з приятелем у лікарні.

Людмила Зарецька, заступник керівника Новоазовської лікарні:

- У одного и второго идет сотрясение мозга, идут ушибы, травма живота, у одного даже контузия глаза, т.е ушиб глаза с контузией глаза и придатков, патология есть.

Тим часом їхня подруга звернулася до прокуратури. Там пояснили: на це товариство в ДАІвців було орієнтування. Нібито всі троє причетні до серії крадіжок мобільних телефонів.

Олександр Кіор, прокурор Новоазовського району:

- По орієнтуванню одного із охоронців бази відпочинку. Він бачив, як з бази уходили дівчина та хлопець. І тому було орієнтування усім постам. Коли вони побачили, що в зазначеній ГАЗелі їхали, в якості пасажирів, дівчина та хлопець, вони почали їх переслідувати. Тобто були підстави, дійсно, перевірити, що це за громадяни і, можливо, дійсно, вони причетні до скоєння цих крадіжок.

У прокуратурі додали, що міліціянти твердять - водій вибрався з авта без застосування сльозогінного газу.

Олександр Кіор, прокурор Новоазовського району:

- Всі учасники інциденту встановлені і проводиться їхній допит. Лише після з'ясування всіх обставин буде надана юридична оцінка діям кожного з учасників цієї пригоди.

Якщо слідчі прокуратури доведуть перевищення службових повноважень правоохоронцями, їм загрожує від 3 до 8 років позбавлення волі.