Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

28 червня 2013, 21:06 Бійки та насильство
На Буковині судять старого, який дав відсіч сину - п'яниці та бешкетнику
На Буковині судять старого, який дав відсіч сину - п'яниці та бешкетнику

80-річний батько забив до смерті свого 57-річного сина. Таку трагедію розслідують буковинські правоохоронці. Після розтину загиблого судмедексперти заявили - чоловік помер, бо невдало впав шиєю на каструлю й задихнувся. Попри це проти старого розпочали кримінальне провадження. Бо батько лупцював сина-п'яничку.

П'яний бешкет і крадіжки - таку "радість" на старість мали пенсіонери від свого дорослого сина. 57-річна дитина лупцювала батьків і вимагала грошей на випивку. 

Володимир Трипадуш, сільський голова села Котелевого:

- Пив, шо пив, це стопроцентово, що зловживав спритними напоями. Однак сказати, щоб лежав десь пьяний, цього не було.

Пенсії старі ховали, цінностей у хаті не лишилося, з полиць почали зникати навіть харчі.

Демид, батько загиблого:

- Що було коло хати, горіхи, виноград, виноград ще не був спілий, душив таково. Зробили вино, випили, горіхи продали - випили.

Того вечора син силоміць відібрав у батьків 200 гривень. Пішов дудлити. Повернувся по добавку. Коли не отримав грошей, знову взявся лупцювати старих.

Руслан Домницак, керівник управління карного розшуку УМВС України в Чернівецькій області:

- Батько, не витримавши знущання свого сина, вихопив у нього з рук палицю, почав бити його цією палицею по різних частинах тіла.

Хатній бешкетник вирішив відступити, поплентав до оселі вкладатися спати. Та на вході перечепився і важким тілом упав на гору посуду. Допомогти горе-дитині мати була безсила - через паралізовані ноги навіть підійти не змогла.

Валентина, мати загиблого:

- Туто упав на землю, тай так казав: мамо, я умираю. Виходять на двір, а я кажу, як я буду виходити, як в мене болять ноги.

Правоохоронці, що прибули на місце, припустили - батько забив сина до смерті, на палиці відбитки, на голові загиблого численні синці. Та вже наступного дня цю версію судмедексперти розвіяли.

Олександр Павлюкович, судово-медичний експерт:

- Під час проведення дослідження було встановлено, що основною причиною смерті є механічна асфіксія в результаті удару по коротинним синусам. Удар відбувся тупим предметом під час падіння на каструлю, яка знаходилася на підлозі.

Та проти вісімдесятирічного пенсіонера все одно розпочали кримінальне провадження. Привід знайшли інший - завдання тілесних ушкоджень середньої тяжкості. Тож справу розглядатимуть про побиття і вже без постраждалого.