Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

26 червня 2013, 10:30 Бійки та насильство
Чоловік з Дніпродзержинська стріляв у сина та дружину
Чоловік з Дніпродзержинська стріляв у сина та дружину

У Дніпродзержинську п'яний чоловік влаштував стрілянину: тяжко поранив 44-річну дружину та 23-річного сина. Постраждалі нині в лікарні, а підозрюваного заарештували. Чоловікові інкримінують замах на вбивство.

Все почалося з того, що улюблениця родини вівчарка захворіла на рак. Бідолашна мучилася, тож її вирішили приспати.

Євген Христоєв, постраждалий:

- Вызвали ветеринара, чтобы усыпить собаку, с матерью так решили. Но всё это услышал отец.

Нетверезого 46-річного господаря оселі це розлютило. Коли він почув, що хочуть зробити з хворою твариною - пішов до туалету, а звідти повернувся з револьвером.

Наталя Христоєва, постраждала:

- Я её пристрелю, потом вас постреляю и себя.

Свою погрозу неадекватний голова родини виконав одразу - за мить у квартирі лунали постріли.

Євген Христоєв, постраждалий:

- Первый выстрел мне попал в руку, я лицо закрывал. Второй раз выстрелил мне в ногу. Развернулся и ушёл в другую комнату. Я встал и за ним следом побежал. Выстрел ещё был один, пробежала мимо меня собака, он в собаку выстрелил. Потом следующий выстрел, он матери выстрелил в ногу. Ну и дальше я его схватил, скрутил его, выбил пистолет.

Зрозумівши, що накоїв, стрілець вирвався й утік. Закривавлені син та дружина спромоглися викликати міліцію і швидку.

Микола Чуприна, лікар-травматолог:

- У сына огнестрельное ранение левой кисти, открытый перелом основной фаланги 5-го пальца и сквозное ранение нижней трети, огнестрельное правого бедра. У матери всё несколько сложнее. Там огнестрельное ранение полости левого коленного сустава. Открытый перелом мыщелков бедра.

Незважаючи на зусилля хірургів, кулю з ноги жінки витягти не вдалося. Нині стан постраждалих стабільно тяжкий, але загрози життю не має. Правоохоронці ж вже затримали стрільця. Як з'ясували, пістолет - пам'ять про військову службу.

- Зеков охранял.

Що чоловік більше 20 років незаконно зберігав вогнепальну зброю - дружина знала. Та що коли-небудь спробує вбити її й сина - не йме віри досі.

Алла Латиш, керівник прес-служби Дніпродзержинського МУ міліції:

- В настоящее время по факту покушения на убийство открыто уголовное производство. Подозреваемый задержан. Ведётся досудебное следствие.

За скоєння зухвалого злочину чоловікові загрожує від 7 до 15 років позбавлення волі.