Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

4 червня 2013, 00:36 Бійки та насильство
Під Києвом лікарю нанесли вісім ножових поранень
Під Києвом лікарю нанесли вісім ножових поранень

Різанина в лікарні. У Борисполі приятелі хворого віддячили медикові вісьмома ударами ножа. Напали на працівника закладу просто на порозі приймального відділу. Постраждалий вижив дивом.

Приблизно опівночі Роман оглянув останнього свого пацієнта, зняв білого халата та збирався вже додому. У приймальному відділі натрапив на п'яне товариство молодиків, які голосно намагалися щось з'ясувати.

Роман, постраждалий:

- Они немножко так скандалили с дежурным доктором, ну я как бы в помощь заступился. Видно было, что они немножко такие невменяемые были.

Коли за кілька хвилин лікар вийшов надвір, його наздогнали обурені відвідувачі. Одразу накинулися на медика.

Роман, постраждалий:

- Приняли обиду такую, что им сделали замечание. Может подумали, что я без халата не выглядел как доктор. Мы не конфликтовали, не кричали, не ругались. Я когда вот вышел к машине, все, сразу получил ножом. Больно стало, зачвакало, захлюпало, в животе запекло.

Стікаючи кров'ю, чоловік-медик зміг самотужки дістатися дверей лікарні, але нападник не вгавав. Він наздогнав пораненого і встромив ножа у спину. Загалом, штрикнув 8 разів.

Олександр Щур, керівник Бориспільської районної лікарні:

- Він зразу побіг до приймального покою, де зразу був піднятий в операційну, де йому була надана кваліфікована медична допомога.

Колеги переконані, пораненого від смерті врятував щасливий випадок. Удари ножем припали здебільшого на ребра.

Юрій Пасенченко, заввідділу Бориспільської районної лікарні:

- Рани в живіт мали проникаючий характер - 2, третя з них пройшла на півсантиметра нижче від правої нирки. Можна сказати, що він народився в сорочці, що не постраждали життєво важливі органи.

Цей напад на лікаря ще раз підтвердив - треба терміново вирішувати питання охорони медичних закладів від агресивних відвідувачів.

Юрій Пасенченко, заввідділу Бориспільської районної лікарні:

- Потрібно вирішувати проблему безпеки медиків, особливо які мають чергування в нічний час, в святкові, вихідні дні. Бо це контингент - в основному жінки, які беззахисні, яких дуже легко образити і зробити якісь фізичні, нанести пошкодження.

Тепер четверо бешкетників під вартою. Різуна затримали наступного дня в Білій Церкві. За зухвалий злочин йому загрожує до 10 років ув'язнення.

Світлана Коломієць, помічник керівника Бориспільського МВ міліції:

- Відкрите кримінальне провадження, оголошено підозру за частиною 1 статті 121ККУ - умисні тяжкі тілесні ушкодження.