Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

31 травня 2013, 12:53 Бійки та насильство
Захотіла розлучилися - дістала ножем у серце. Різуна навіть не взяли під варту
Захотіла розлучилися - дістала ножем у серце. Різуна навіть не взяли під варту

Захотіла розлучитися - дістала ножем у серце. У Житомирі чоловік ледь не вбив своєї 19-річної дружини за те, що вона намислила від нього піти. Штрикав нещасну наче знавіснілий, допоки бузувіра не відтягли родичі. А правоохоронці до СІЗО нелюда так і не посадовили, хоча чудово знають його місцеперебування.

Юлії тяжко пригадувати той вечір, коли її молодшої сестри Катерини ледь не вбили.

Юлія Лізунова, сестра постраждалої:

- Он намерено сделал, потому что мы сидели до того, как она подошла, буквально за пару минут, он говорил: я хочу в тюрьму, я выйду крутым, я не боюсь этого.

Жінка розповідає: вдвох із сестрою вони винаймають приватний будинок у Житомирі. Обоє мають маленьких доньок, Юля з чоловіком розійшлася, а Катерина вже місяць зі своїм не жила і ось-ось мала подати на розлучення, бо коханий постійно її бив. Того вечора обидва чоловка приїхали у гості, молодша свого бачити не схотіла.

Юлія Лізунова, сестра постраждалої:

- Утром на следующий день она должна была ехать подавать на развод, он об этом знал. Она сказала: мы стобой встретимся на суде поговорить, я с тобой общаться не буду.

Чоловік розмовляв з дружиною спокійно й улесливо. Просив лише про одне: десь пройтися поговорити. Та Катерина навідріз відмовилася.

Юлія Лізунова, сестра постраждалої:

- Он буквально минуты две подсел к ней на лавку, она вызвала такси, положила трубку, ещё даже телефон не успела в сумку засунуть, он быстро нож с кармана.

І тут розпочався справжній жах.

- Она упала туда, и он там изрезал, за волосы поднимал, горло резал, шею, синяк вот остался и вот, это я пыталась отттянуть, он схватил меня.

Відтягнув знавіснілого чоловік сестри. Та нападник встиг поранити руки дружини, голову й навіть рота. Найтяжчий удар припав на серце.

Віктор Перепелиця, завідувач хірургії Центральної лікарні №1 м. Житомира:

- Було проникаюче поранення грудної клітини з пошкодженням крупної артерії, а також пошкодження перикарду, поранення клітини було зроблене з величезною силою, для того, щоб порізати грудину, кістку, треба було докласти максимум зусиль.

Нині Катерина в лікарні, вона радіє, що жива, але боїться за себе і свою дворічну донечку.

Катерина Янович, постраждала:

- Я боюся, вы понимаете, я его боюсь, я боюсь выйти на улицу, я боюсь заснуть, он придет, меня зарежет или что-то ещё.

Правоохоронці ж кажуть, 23-річного злочинця затримали, але відпустили вже за кілька годин, мовляв, не з власної волі.

Станіслав Лисенко, заступник керівника Богунського РВ міліції в Житомирській області:

- Ми звернулися з клопотанням про його арешт, безпосереднє затримання, таке клопотання було відхилене з наступних причин: особа має постійне місце проживання, у них є дитина з особою, якій він наніс тілесні ушкодження, сприяв встановлення обставин, визнав свою провину.

Просили забрати заяву й родичі різуна.

Ольга Тирса, мати постраждалої:

- Просили, чтобы я не наказывала, потму что его посадят, ему грозит от 5 до 8, что он её любит, что он не хотел, что он больше не будет. Но он убийца, он хотел убить моего ребенка, которого вернули с того света.

Родичі порізаної шоковані, вимагають, щоб кривдника заарештували й вони могли спокійно ходити вулицями. Адже нині жінки навіть вийти за поріг бояться.