Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

21 травня 2013, 00:07 Бійки та насильство
Загадкова стрілянина у Дніпропетровську
Загадкова стрілянина у Дніпропетровську

Троє невідомих влаштували стрілянину в центрі Дніпропетровська. Переслідуючи молодика, зловмисники поранили його, потім заштовхали в салон таксі й повезли в невідомому напрямку. Резонансний злочин шокував містян, втім про перебіг слідства в міліції ані пари з вуст. Чому?

Стрілянину з переслідуванням на вулиці Олеся Гончара випадково зафільмували місцеві телевізійники. Оператор згадує: що став свідком злочину, зрозумів не одразу.

Олександр Пронський, оператор 11 каналу м. Дніпропетровська:

- Происходящее меня настолько шокировало. Среди белого дня, куча людей и выстрелы. Первое впечатление было - с банка инкассатор гонится, преследует какого-то человека, который там украл какие-то деньги. В то же время я понял, что это не инкассатор, потому что граждански одетые люди. За спиной происходит выстрел. Я оборачиваюсь. Это буквально 2-3 секунды. Вижу, как два молодых человека быстро очень бегут. И догоняющие стреляют в спину преследуемого, то есть я видел два выстрела, и дальше они скрылись за поворотом.

Потім переслідування зафіксувала камера спостереження банку. На цих кадрах чітко видно, як пораненого наздоганяють.

Віталій, свідок:

- Перебежав дорогу, буквально вот где-то за рестораном "Навигатор", они догнали его, свалили с ног, ну начали бить, ну а потом как бы подняли, подъехала машина.

Олександр Пронський, оператор 11 каналу м. Дніпропетровська:

- Парня подняли и начали сопровождать в такси. Дальше тут джип перекрыл всё и я дальше не видел, что происходило. То есть парень стрелявший пару раз возвращался, между машинами что-то искал.

Як згодом дізналися правоохоронці - стрілець шукав гільзи. Вже відомо: зброя була травматична. Що ж до самого злочину, його скоєно на східцях оцієї кав'ярні. Між відвідувачами виник конфлікт, і щоб з'ясувати стосунки, молодики вийшли надвір. Тут і пролунав перший постріл. У закладі бояться помсти з боку злочинців і про подію розповідати відмовилися. З інших міркувань на камеру не коментує пригоди міліція. Мовляв, особи стрільців вже відомі, їх шукають. Що з постраждалим - правоохоронці не знають. До медзакладів із характерними ранами ніхто не звертався.