Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

5 квітня 2013, 11:11 Бійки та насильство
На Луганщині викрали та катували школярів через вигадану крадіжку
На Луганщині викрали та катували школярів через вигадану крадіжку

Розплата за телефон. На Луганщині захопили двох школярів. Тримали за містом майже добу й весь час били. Нападники вимагали, щоб хлопці зізналися у крадіжці мобілки. Згодом стало відомо, що телефон належав голові Центральної селищної ради, а до викрадення та побиття дітей причетний її рідний брат. Кривдників вже затримали й запроторили до СІЗО. Учні ж оговтуються від шоку.

14-річний Єгор і його друг-одноліток Андрій того дня поверталися додому. Раптом перед ними зупинився легковик. З нього вискочили двоє чоловіків, схопили хлопців і жбурнули в автівку. Далі - лупцювали підлітків руками й ногами, вимагати, щоб повернули вкраденого телефона.

Євген Соломін, кореспондент:

- Екзекуція над дітьми продовжилась ось на цьому ставку. Сюди їх привезли на машині, почали бити, а потім стріляти. 

Єгор розповідає: чоловіки витягли автомата і почали гатити поверх голів. Погрожували, що вб'ють.

Єгор, постраждалий:

- Ударили ногой в лицо и говорили - давай руку сейчас отрубаем. Потом взяли плоскогубцы и начали пальцы сжимать. Андрею большой, а мне вот этот, средний. Он хотел ногу прострелить и калеками нас сделать.

Екзекуція тривала півдня. Надвечір дітям на голови натягли пакети, обидвох кинули в підвал. В обід - відпустили. Утім застерегли: якщо язиків за зубами не триматимуть - вб'ють. Щойно хлопці прийшли додому, батьки викликали міліцію.

Надія, мати постражадалого:

- Конечно, мы всю ночь искали, не спали, у меня уже крышу срывает - я не сплю ночами.

Викрадачів вирахували швидко. Ними виявилися 28-річні чоловіки. Місцеві мешканці. Один з них - брат голови селищної ради. Саме чиновниця поскаржилася родичу, що з її робочого кабінету щез смартфон. В цей час у будівлі гралися підлітки. Тож запідозрили саме їх і вирішили покарати.

Ірина Малашенко, голова Центральної селищної ради:

- Так случилось, что у меня пропал телефон. Кроме меня и детей никого не было. Был произведен допрос вместе с родителями. Сказали, что никто не виноват и детей отпустили. Меня никто не вызывал, не допрашивал. Сижу и жду, когда меня вызовут.

Викрадачів, котрі після нападу зникли, міліція знайшла за дві доби.

Ірина Ерелавець, співробітниця Перевальського РВ міліції:

- В ходе оперативных мероприятий эти мужчины были задержаны и предъявлены обвинения по статье 146 "незаконное удержание детей".

Нині кривдники за ґратами. Їм загрожує до 5 років ув'язнення. Та батьки вважають, що кіднепери вийдуть сухими з води - адже мають зв'язки у правоохоронних органах.