Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

28 березня 2013, 12:00 Бійки та насильство
В Одесі мітинг закінчився кровопролиттям
В Одесі мітинг закінчився кровопролиттям

Двох чоловіків поранено внаслідок стрілянини на мітинґу біля будівлі Апеляційного суду в Одесі. Там саме розглядали справу директора автобазару "Куяльник". Сутичка, яка виникла між прихильниками й супротивниками фігуранта, переросла у кровопролиття. 

На мітинґу біля суду на вулиці Гайдара зранку було людно й неспокійно. Одні прийшли підтримати підозрюваного в шахрайстві керівника автобазару Євгена Хайкіна, інші - навпаки. Поки тривало засідання, обидві сторони поводилися мирно. Та щойно воно завершилося, як супротивники обвинувачуваного згорнули плакати й подалися до автобусів, що чекали неподалік. Підприємці "Куяльника" почали знімати відхід опонентів мобільними телефонами. Саме через це й виникла бійка.

Наталя Меснянкіна, мітинґувальниця:

- Они стали выбивать телефоны у наших ребят. Наши ребята стали уходить оттуда. Были удары сначала по голове, потом начали бить ногами, потом уже вслед выстрелы из пистолета.

Зрештою двоє мітинґувальників опинилися в лікарні. Один із пораненою головою, інший - рукою. У тому, що сталося, підприємці звинуватили міліцію. Адже вони заздалегідь вимагали від правоохоронців підвищеної уваги до пікету.

- А милиция стоит. Руки в карманы. Бегайте, ищите их. Стоят себе, зачем вам погоны? Стоят себе, красавцы. 

Слідча група, що прибула на місце сутички, гарячим слідом затримала двох чоловіків, підозрюваних у завданні тяжких тілесних ушкоджень мітинґарям. Зі слів правоохоронців, одного з постраждалих побили, в іншого вистрілили з травматичного пістолета.

Ірина Долматова, співробітниця Малинівського РВ міліції м. Одеси:

- По гарячим следам задержали двоих подозреваемых в совершении данного преступления. Изьят пистолет травматического действия. Открыто уголовное производство по признакам статьи 296 уголовного кодекса Украины - "Хулиганство".