Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

27 березня 2013, 22:35 Бійки та насильство
На Луганщині чоловік підпалив себе через відключення світла
На Луганщині чоловік підпалив себе через відключення світла

Вогнем і керосином. На Луганщині відключення світла в одній з осель Старобільщини завершилось спробою суїциду. Господар оселі - 70-річний чоловік, коли побачив, що його квартиру енергетики відрізали від світла, облився керосином і підпалив себе. 

Валентин розповідає, що енергетики до нього приходили двічі. Спершу зауваг не було. Проте вирішили ще раз все оглянути і знайшли оголені дроти. Сказали, що за допомоги них він краде струм, тож вимушені будуть від'єднати оселю. Та коли побачили в руках господаря сокиру, зробити це не наважилися. Наступного дня прийшли більшою бригадою. 

Валентин Кріт, постраждалий:

- Мы с женой договорились так: если приедут второй раз, не предъявив нам никаких документов, значит, мы подожжем друг-друга, сделаем акт самосожжения. Они приехали, ну я и подпалил. 

Гасили охопленого полум'ям чоловіка сусіди і дружина. Вони й викликали рятувальників та швидку. Постраждалого забрали в реанімацію. 

Петро Кривоносов, травматолог Старобільської районної лікарні:  

- Ожог передней конечности, грудной клетки, ожог шеи 1-2 степени. И также ожоги возле кистей. 

Енергетики твердять, що намагалися з чоловіком дійти згоди, проте він вимагав від них документи на право від'єднати струм і відійти якнайдалі від стовпа. Ходив облитий гасом і клацав запальничкою. 

Андрій Колотов, заступник директора енергопостачальної компанії:

- Данний потребитель не собирался поканчивать жизнь самоубийством, а использовал этот момент, как шантаж наших сотрудников, чтобы ему восстановили электроэнергию. 

За фактом підпалу прокуратура розпочала кримінальне провадження.

Анатолій Білянський, прокурор Старобільського району:

- На цей час подія внесена за статтею "нанесення тілесних ушкоджень". В подальшому може бути перекваліфікована на "доведення до самогубства". Але про це точно я не можу поки що говорити.

Зараз в оселі постраждалого світла немає. Її енергетики таки знеструмили. У темному помешканні залишилася дружина, в якої психічний розлад. Гарячу їжу й воду їй приносять сусіди. Енергетики обіцяють дати електроенергію, коли господар заплатить за під'єднання й погасить борги.