Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

22 березня 2013, 12:05 Бійки та насильство
У Львові батьки хлопця побили шкільного охоронця
У Львові батьки хлопця побили шкільного охоронця

У львівській школі батьки вчинили самосуд над охоронцем, котрий випровадив їхнього сина із закладу, та ще й, начебто, його вдарив. Вітчим малого зіштовхнув працівника зі сходів, і той зламав ногу. Потім змусив травмованого чоловіка похилого віку повзти до кабінету директора. Хто саме з учасників конфлікту скоїв злочин - з'ясовують у міліції.

Сьогодні шкільний охоронець Валерій у лікарні на витяжці. У нього зламана шийка стегна. Чоловік не може збагнути, чому звичайна заувага призвела до таких наслідків. Каже: у вестибюлі після уроків бешкетували п'ятикласники. Сказав їм, щоб припинили, а потім вивів зі школи найзаповзятішого задираку.

Валерій Гольмейстер, шкільний охоронець:

- Вже четвертий раз вже вишел з будки. Поклав так руки - раз, всьо! Може то показалось, що ляпас. Всьо надоїло, вистачить, хлопці давайте, вже давайте додому. Взяв так, ну, за лямки ну і хлопець пішов.

11-річний малий одразу зателефонував матері й поскаржився, що його побив шкільний охоронець. Через десять хвилин родичі були в закладі. Вони накинулися на працівника з лайкою й потягли до директора. Дорогою вітчим зіштовхнув старого зі сходів. Той упав і зламав ногу. На шум прибіг керівник школи й зупинив самосуд.

Володимир Кравченко, директор загальноосвітньої школи:

- Я побачив, що лежить охоронець і от тато і мама продовжують тут кричати, звинувачувати обзивати його по різному. Ні він дійсно повз, він йти вже не міг. В нього нога вже не ходила.

Батьки й далі стверджують, що охоронець вдарив хлопця. Та однокласники це заперечують. Сам школяр у розмові з вчителькою теж не підтвердив побиття.

Галина Буковецька, класний керівник 5-Г класу:

- И как мне сказал Леня, что он его, как бы так хотел вывести, может быть схватил его, может быть за воротник вот сюда и повел его к двери. Так говорили и мальчишки которые здесь сидели. То есть о факте самом, что его ударили я не слышала.  

Три дівчинки, однокласниці хлопчика:

- Він просто його взяв за шкірку і виніс. Потім цей хлопчик передзвонив мамі і потім приїхав тато все це почалося. І тато побив охоронця. 

Від спілкування з журналістами "Свідка" батьки хлопчика відмовилися. Вони написали заяву до міліції про побиття їхнього сина охоронцем. Проте слідів на тілі малого правоохоронці так і не побачили. 

Світлана Добровольска, керівник відділу ГУ МВСУ у Львівській області:

- От власне, що мама прийшла писати заяву без дитини. Тому скерувати на експертизу хлопця в той день не вдалося. 

Міліціянти розпочали кримінальне провадження й обіцяють розібратися, хто у цій шкільній історії переборщив.