Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

15 березня 2013, 11:29 Бійки та насильство
На Чернігівщині колишній міліціянт порізав вагітну дівчину
На Чернігівщині колишній міліціянт порізав вагітну дівчину

Кривава трагедія на Чернігівщині: 37-річний колишній міліціянт порізав молоду дівчину, до того ж ще й вагітну! Він наніс їй з півдесятка ножових поранень, понівечив обличчя, а головне кілька разів влучив у живота. Молодиця втратила дитя, та найголовніше - це не єдиний такий вчинок цього чоловіка. З місця події повернулася - Олена Ткаченко.

Чотири місяці сім'я Циганків жила в Борзні у страху, їх залякували місцеві бізнесмени - батько й син - каже Любов Володимирівна. Вона з дочкою працювала в них у крамниці.

Любов Циганок, мати постраждалої:

- Ми робили 1,5 року, всьо хорошо. Бухгалтер робила переучет, і за 4 останніх місяці вилізла сума нестачі 120 тисяч грн. Я їм предлагала визвать якусь нормальну організацію перерахувать, потому что це не нормально.Та де там правди шукати. Підприємці вимагали цих грошей негайно!

- Вони начали нам угрожать, про хаті стріляли, собак убивали.

Зрештою, днями син директора крамниці приїхав по гроші до жінок додому. Там була лише дочка.

- П'яний був, вибив двері, вломився, вдарив мене взяв ножика і начав різать. 

Оксана каже, благала не чіпати, бо вагітна! Але чоловіка це лише роздратувало. Він навмисно почав її штрикати в живіт. Потім - в обличчя.

Оксана Циганок, постраждала:

- Він хотів мені горло перерізать, я головою начала молоть і ліце мені сильно порізав, тоді я якось поняла, кажу, в сараї гроші, він мене відпустив і я втекла до сусіда, він злякався, сів у машину і уїхав.

До речі, хвіртку сусіда вона так і не змогла відчинити й повернулася додому. Там її знайшла сусідка, яка побачила калюжі крові перед будинком.

- Забігаю туди в зал - вона лежить вся в крові, я не знаю у неї наверное такий шок був, що вона не чувствовала болі і бігала з такими ранами, перебігала дорогу. 

Вже за кілька хвилини на місце прибула швидка, а через півгодини постраждалу оперували.

Володимир Стовба, завідувач відділу Борзянської районної лікарні:

- Поранення кишківника многочисленні, поранення правої долі печінки, чепця, виявили наявність сквозного поранення вагітної матки, випадання частини плода, плод був уже не життєспособний. 

Оксана була при тямі й розповіла - хто на неї напав. Утім, чоловік цей не поспішав каятися, а подія вже набирала розголосу в місті.

Юрій Рябчун, чоловік постраждалої:

- Його зловили в селі Адамовка Борзнянського району, спецназ приїзджав з Чернігова його ловити, з карабіном був і кажуть заложницю брав. 

Та що винен син - рідні не вірять, зі знімальною групою "Свідка" зустрітися відмовились, лише телефоном батько повідомив:

- Він не штирхав її. Просто зробити ажіотаж, більш нічого. Я вам скажу, нічого там не було, це не син зробив, вони набралися, кругом сусідів обікрали, наробили грошів, напозичалися. 

Брехня це - кажуть сусіди жінок. Які ж з них шахрайки? - живуть бідно.

- Вони навіть не мають грошей собі потолок поклеїть.

Натомість син у місті виявляється постать відома й одіозна.

Олена Ткаченко, кореспондентка:

- Ледь не вся Борзна здихнула з полегшенням, коли заарештували цього місцевого мешканця - Ярошенка Сергія. Добрих слів про нього не кажуть, між тим людина - колишній міліціянт, багато років працював в міському райвідділі міліції. Утім його один раз звільняли, але суд поновив його на посаді. 

Це було за браконьєрство. Утім, чутками місто гуде - то не єдиний його злочин.

- Ця людина не знаю скільки років назад, вони девочку тут ізнасіловали і втопили.

- Стріляв кажуть і у генерала в 2010 году, чи раньше на охоті, відмазали.

- Просто бояться усі.

Отак місцеву "знаменітість" зустрічав народ Борзни, коли йому обирали міру запобіжного заходу.

- Хай його отпустять, да ми його порвен на части! Бий його! 

Його адвокати просили домашнього аресту. Прокурори були проти.

Валерій Колесник, прокурор Борзнянського району:

- Основні підстави для такого рішення - він переховувався на порах досудового розслідування, міг чинити тиск на сім'ю потерпілого, свідків.

І його таки закрили, за ґратами має бути на весь період слідства, аж до судових засідань. Проти цього чоловіка, який, до речі, тільки в січні цьогоріч звільнився за власним бажанням із лав МВС, розпочали кримінальне провадження за навмисне вбивство. І загрожує йому - довічне ув'язнення. Іншого вироку місцеві мешканці від Феміди не чекають.

Юрій Рябчун, чоловік постраждалої:

- Йому так це не пройде, там кажуть що він надурку хоче скосити, нікуди він не скосить, будем писати добиватися до всіх.