Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

8 березня 2013, 11:23 Бійки та насильство
На Полтавщині жінка вдарила сокирою грабіжника
На Полтавщині жінка вдарила сокирою грабіжника

Не лізь до чужої оселі - дістанеш сокирою по руках! Так учинила 62-річна мешканка одного з селищ на Полтавщині з непроханим гостем. Пізно ввечері чоловік зайшов на подвір'я самотньої жінки. А коли господиня побачила, що незнайомець намагається вибити шибки, почала боронитися. Пораненого забрали до лікарні, та кримінальне провадження розпочали не проти нього - ув'язнення загрожує пенсіонерці.

Хвіртка Валентини Михайлівни скрипнула пізно ввечері. Хазяйка відреагувала миттєво - ухопила приготовану на веранді сокиру і наказала незнайомцеві йти геть. Утім чоловік мовчки потягнувся до вікна, і господиня почала бій.

Валентина Братченко, мешканка селища Семенівки:

- Рубала отак, рубала по пальцях, він суне руки, так мені що дивитися поки він зайде хату, відкриє, мене задуше? Мене вже два рази обікрали, міліція нічого не знайшла.

Закривавлені вікна, двері й підлога. Швидка заледве встигла доправити пораненого до лікарні.

Віктор Цвях, завідувач хірургії Семенівської районної лікарні:

- Черговим хірургом надана первинна хірургічна обробка ран і госпіталізований у хірургічне відділення. Теперішній час стан задовільний і сьогодні він виписується на лікування з Семенівської лікарні.

Пальці врятували, хворого доглядають як слід - харчування, щоденний огляд. На поранені руки чіпляти кайданки правоохоронці не поспішають. Нині чоловік запевняє: жертва - він, нападниця - пенсіонерка.

Олег Дзюба, постраждалий:

- В неї якісь проблеми, треба було щось ремонтувати, а це вже ввечері було, годин у дев'ять. Я зайшов у двір, а вийшло так, видно людина переплутала чи злякалася, вискочила з сокирою, я постукав по шибкі, вона через вікно вдарила мене сокирою.

Чому так пізно прийшов і хто допомоги просив - слідчі ще не з'ясували. Пенсіонерка твердить - нікого в гості не чекала, боронила майно і власне життя. Чи діє в Україні стаття про вимушений самозахист - правоохоронці ще не вирішили. Зате розпочали кримінальне провадження за тим пунктом кримінального кодексу, який вже добре відпрацьований.

Юрій Бець, керівник Семенівського РВ міліції:

- Тілесні ушкодження нанесла жителька села Семенівки 62-річна громадянка за те, що останній намагався проникнути через шибки веранди до її приміщення. На даний час розпочате кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ст. 122 ч. 1-ї

За завдання травм середньої тяжкості - пенсіонерці загрожує трирічне ув'язнення. Хто - жертва, а хто - зловмисник - тепер вирішуватиме суд.