Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

20 лютого 2013, 22:06 Бійки та насильство
У Криму дитяча сварка вклала одного з учасників у лікарню
У Криму дитяча сварка вклала одного з учасників у лікарню

Після звичайної дитячої сварки четвертокласник потрапив до лікарні з діагнозом черепна травма, струс головного мізку й компресійний перелам хребта. Все це результат удару портфелем по голові. Дев'ятикласник, що вдарив меншого, тепер під слідством.

Конфлікт між школярами почався на зупинці автобуса, який мав відвезти дітей з села Нового життя після уроків додому.

Ігор, свідок:

- Заходим в автобус, а Аркаша ему сзади на куртку плюнул. Асан сел, я говорю, Асан, тебе на куртку плюнули. Он снял, посмотрел, сел рядом с Аркашей, раз плюнул на него. Сидим, вроде все успокоилось, а у Аркаши сдвиг или что, он резко на него накинулся и начал бить. Аркаша Асана.

Вчитель, який супроводжував дітей, розборонив задирак і посадив їх якнайдалі одного від одного. До села доїхали спокійно. На зупинці ж, коли хлопці вийшли, знову гайда сваритися.

Асан, школяр:

- Мы потом вышли из автобуса, я его один раз пустым портфелем сразу с остановки ударил и пошли домой все. Он еще взял камни и начал в меня кидать.

- А кулаками ты не бил?

- Нет!

Підтверджують розповідь дев'ятикласника й свідки.

Ігор, свідок:

- Он один раз его портфелем ударил!

А ось рідні четверокласника Аркадія кажуть інше.

Уляна, бабка постраждалого школяра:

- Пришел мой внук со школы и сказал, что его побили. Он, говорит, бил меня поначалу портфелем, а потом, говорит, кулаком бил. Он по-зверски его избил.

У Джанкойській лікарні 10-річному Аркадію поставили діагноз: черепно-мізкова травма, перелам шийного відділу хребта. Подію тепер розслідує міліція.

Тетяна Булигина, помічник керівника Джанкойського МВ міліції:

- Данный факт занесен в единый учет, по нему возбуждено уголовное производство. Первоначальная квалификация ч.1, ст. 122 УК Украины - это причинение средней тяжести ТП.

У школі, де вчаться дітлахи, також розслідування. Догани вже дістали класний керівник і вчитель, який супроводжував учнів в автобусі. В селі також тільки й говорять, що про цю подію. Люди не вірять, що таких тяжких травм Аркадію міг завдати крихкотілий, хоча й старший Асан. Більшість чомусь вважає винуватцем бійки саме молодшого школяра.

Світлана, мешканка села Нового життя:

- Мальчик скандальный. Было такое, что и в племянника кинул вот таким булыжником в голову.

Ігор, свідок:

- Вечно с ним какие-то проблемы, то с теми дерется. То с теми.

Всі крапки над "і" повинні розставити правоохоронці. На щастя, 10-річному Аркадію вже ліпше, його незабаром випишуть. А 14-річному Асану залишається чекати, чим закінчиться слідство. Та хай якими будуть висновки, історія стане хлопцям наукою на все життя.