Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

23 січня 2013, 13:41 Бійки та насильство
У Нікополі міліція не може захистити пенсіонерку від сина-бузувіра
У Нікополі міліція не може захистити пенсіонерку від сина-бузувіра

На Дніпропетровщині жінка, прикута до інвалідного візка, страждає від тяжкої хвороби і знущань власного сина. Через пиятику та вживання наркотиків колишній тюряжник вже кілька років як утратив дружину, двох дітей, а разом із ними - й дах над головою. Щодня безхатько погрожує матері вбивством, вимагаючи, щоб прописала у своїй оселі або дала грошей на придбання житла. Пенсіонерка шукала допомоги в нікопільських правоохоронців, натомість отримувала лише відписки.

Людмила Самойлова, постраждала:

- У меня сын наркоман и алкоголик длительное время, на протяжении 30 лет. Последнее время ему негде жить, он опустился. Он меня избивает каждый день, врывается в квартиру, выбивает двери, душит. Я не раз обращалась в милицию, но милиция не реагирует.

На підтвердження своїх слів шістдесятишестирічна Людмила Євгенівна демонструє купу паперових відписок із міліції й прокуратури. Каже - отак її захищають правоохоронці. У тих інший погляд на проблему.

Василь Кобець, в.о. керівника Нікопільського МВ міліції:

- Не единожды мы привлекали его к администртивной ответственности и за появление в пьяном виде, и за хулиганство, и за нарушение тишины, и за насилие в семье.

Пенсіонерка ж розповідає - після останнього знущання місцеві пінкертони приїхали лише після того, як налякана й побита жінка зателефонувала до обласної міліції. П'яного бешкетника таки затримали, але за годину чомусь відпустили. 49-річний Володимир наковтався піґулок, запив оковитою й повернувся до матері.

Ольга, свідок:

- Сразу выбил дверь, залез в этот проём и бросился к Людмиле Евгеньевне. Начал её бить по голове носоками. Я его начала оттаскивать, потому что смотрю, он невменяемый был и кричал: убью здесь и… Вызвали милицию. Милиция, конечно, приехала. Ну сложили акт. Забрали его сразу.

Після таких подвигів бешкетника відпустили знов. Уранці до інвалідки разом із слідчими приїхав судово-медичний експерт. Після огляду їй натякнули: провадження про побиття, певно, припинять.

Людмила Самойлова, постраждала:

- Один из приезжавших с милиции сказал, что так как нет тяжких телесных повреждений вот, здесь делать нечего! Так неужели надо, чтоб он меня убил? Они ничего не сказали.

Сина-бузувіра наша знімальна група побачила біля будинку пенсіонерки. Володимир, як і зазвичай, був напідпитку, але агресії не виявляв. Щоб почути версію подій з його вуст, ми запропонували піднятися до квартири. 

- Та шо вы меня снимаете, вам что, делать нечего или шо?

- Ну мы приехали, чтоб ты понимал, разобраться в ситуации.

- Та вы себя снимите сначала.

- В каком плане себя снять?

- Ну я в чём, что я, обезьян вам или что?

Чи й далі знущатиметься з матері 49-річний Володимир  - питання швидше риторичне. Сусіди  впевнені - чоловіка навряд чи виправити. А в Нікопільській міліції запевняють - згущувати фарб не слід. І водночас звітують - ретельно вивчили матеріяли й розпочали кримінальне провадження одразу за кількома статтями.

Василь Кобець, в.о. керівника Нікопільського МВ міліції:

- Я думаю, ситуация на контроле и отнюдь не из-за приезда журналистов. Мы в состоянии оградить заявительницу от посягательств в её сторону со стороны её собственного сына. Будет привлекаться к уголовной ответственности однозначно. Будем направлять материалы в суд.