Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

6 грудня 2012, 23:19 Бійки та насильство
На Київщині тривають озброєні розборки навколо риболовлі
На Київщині тривають озброєні розборки навколо риболовлі

Кривава драма розігралася в селі Півнях на Київщині: селянин застрелив охоронця місцевої агрофірми. Люди впевнені - чоловіка до злочину довели.

Місцевого рибалку на ім'я Артур журналісти "Свідка" побачили поблизу річки. Зустріч саме цього парубка з охоронцями водойми нещодавно й закінчилася стріляниною, що сколихнула все село.

Артур, мешканець с. Півнів:

- Покровський Володимир Іванович бив, бив дубінкою. Охраннік бив ще один. Били по ногах, по руках, по спині били.

- Що говрили?

- Зловлять - голову одіб'ють, утоплять.

Тоді закривавлений парубок, якого відлупцювали за риболовлю на річці, поскаржився на кривдників дядькові. А колишній воїн-афганець міркував недовго - за рушницю і гайда.

Микола Жукович, керівник відділу ГУ МВС України в Київській області:

- Здійснив декілька пострілів у вагончик, у якому знаходилися охоронці. Охоронці почали його переслідувати, і він заскочив у один з будинків. Зайняв там позицію, зробив засаду.

А далі - постріл, бездиханне тіло сторожа, переламані руки та ноги у стрільця. І, як наслідок - кримінальна справа. Утім, її деталі місцевих селян не дивують.

Олександр, мешканець с. Півнів:

- Я його знаю з дєтства. Любого чоловіка можна довести до крайньої точки. Щоб мене били і в мене було чим - я б, наверно, тоже...

Шкільний приятель підозрюваного вже тиждень із простреленою ногою. Собі на горе, теж зустрівся з сільською рибоохороною.

Олександр, мешканець с. Півнів:

- Фонарь в очі, балон, перцовий газ, зразу удар по нозі, два удари. Третій по спині, і вистрели. Вистрел був більше всього, що травматичний, бо в чоботі в мене осталася пуля. Пройшла крізь ногу і в підошві застряла.

Гірка юшка з наловленої рибки і в цього чоловіка. За те, що вийшов без дозволу на річку - також поснідав кулею.

Олег, мешканець с. Півнів:

- Сидимо на березі. До нас підійшли дві людини. Без попередження включили фонарика, осліпили нас. Я розвернувся і хотів тікать. Чую - удар по спині, я упав. Піднімаюся тікать - мені вистрел в спину.

Зі слів селян, так охороняти сільську річку узялися рік тому, коли хазяйнувати там почала місцева агрофірма. Відтоді людям до водойми - не підступитися.

Олег, мешканець с. Півнів:

- У міліцію багато хто з людей не звертається тому, що, кажуть, приїдуть хлопці веселі, виріжуть сім'ю, повбивають, потоплять. Отакі йдуть угрози.

Коли до скандальної річки прибули кореспонденти Свідка, там кипіла робота. 

- Не знімайте мене! Воно мені треба?

Поспілкуватися з журналістами нові господарі водойми часу так і не знайшли. В день приїзду до Півнів знімальної групи терміново вирушив до столиці й місцевий сільський голова. Тож достеменно розібратися, хто й чому стріляє на угіддях, тепер має  міліція. А чи законно хазяйнують на річці підприємці - з'ясує Київська обласна прокуратура.