Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

1 жовтня 2012, 23:08 Бійки та насильство
На Луганщині невідомі напали на копальню
На Луганщині невідомі напали на копальню

На Луганщині в Антрациті озброєні чоловіки напали на копальню. Зв'язали гірників, кинули у виробку, де працювали шахтарі, лебідку, підпалили три машини та зникли.

Євген Соломін, кореспондент:

- За однією з версій троє невідомих в масках зайшли всередину копанки і почали там зв'язувати гірників.

Першим на їхньому шляху трапився заступник керівника зміни. Він побачив озброєних чоловіків у масках, автомати та дістав удар по голові.

Василь Горбач, керівник шахти Рудник:

- Связали ноги скотчем, рот, руки, забрали мобильный телефон и уложили. Потом избили лебедчика, был водитель - тоже уложили, связали.

Нападники між собою спілкувалися дивно - за допомоги цифр. Коли з шахти телефоном попросили спустити лебідку, кинули її з усього маху. Лише дивом вона нікого не покалічила. Потім невідомі натрапили на три авта - облили машини сумішшю й підпалили. Саме в цей час визволився від мотузків один із поневолених шахтарів, він і викликав міліціянтів і рятувальників.

Олександр Зайцев, прес-секратар Прокуратури Луганської області:

- Возбуждено уголовное дело по признакам приступления, предусмотренного статьями 177 часть 2 - это разбой и 194 часть 2 - это умышленное уничтожение или повреждение имущества.

На місці працює слідча група, яка з'ясовує причини нападу. За однією з версій, це міг бути початок перерозподілу недержавних копалень.