Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

16 серпня 2012, 00:20 Бійки та насильство
На Луганщині озброєний рецидівіст стріляв у міліціянта
На Луганщині озброєний рецидівіст стріляв у міліціянта

На Луганщині лунали постріли. Спочатку невідомий стріляв у міліціянта, згодом правоохоронець - в озброєного чоловіка.

Олег каже, того вечора став випадковим свідком стрілянини в  центрі Станиці Луганської. Він вийшов з магазину і зупинився з товаришем. Аж тут побачив, як невідомий витяг зброю і почав розстрілювати двох чоловіків.

Олег, свідок:

- Оно вроде не видно было, чтобы кто-то попал. Видел, что в машину попали, а так незаметно было, что в тело попали или ногу.

- Крови не было?

- Не было видно.

Серед тих, в кого стріляли, був міліціянт. Поки снайпера відволікали, він побіг додому за зброєю.

Євген Соломін, кореспондент:

- Здійснивши кілька пострілів, невідомий намагався зникнути з місця подій. Проте втік недалеко. Його затримав все той же міліціянт, в якого той стріляв кількома хвилинами до цього.

Правоохоронець влучив у колесо автівки стрільця, й далеко той втекти не міг. Тим часом прибув наряд міліції.

Тетяна Погукай, керівниця відділу УМВС України в Луганській області:

- Имел место факт нападения на сотрудника милиции со стороні местного жителя 1975 года рождения, ранее судимого за грабеж, вымогательство и убийство, проведшего в местах лишения свободы более 12 лет.

На час затримання стрілець перебував у стані сильного алкогольного сп'яніння. В його машині виявили ще один травматичний пістолет.

Юрій Лінник, прокурор Станично-Луганського району:

- Согласно изъятых нами документов, все оружие, которое было применено, и лица, которые применяют, имеют соответствующее разрешение.

Нині триває перевірка щодо правомірності застосування праоохоронцем особистої зброї. Тим часом  проти нападника порушили кримінальну справу. Зацікавив прокурорів і той факт, як міг тричі судимий громадянин отримати дозвіл на травматичну зброю.