Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

24 липня 2012, 10:32 Бійки та насильство
Футбольні фанати влаштували бійку у Києві
Футбольні фанати влаштували бійку у Києві

У Києві біля станції метро Лук'янівської почубилися футбольні вболівальники. Незначний конфлікт швидко переріс у масову бійку. В хід пішли металеві труби, газові балончики й навіть зброя. Як наслідок, пошкоджений транспорт. Є і постраждалі.

Місце пригоди - тролейбус. На цих кадрах наслідок непорозуміння між прихильниками футбольних клубів Динамо та Арсеналу, котрі того вечора їхали на гру своїх кумирів. Вочевидь місця в транспорті для всіх не вистачило. Хто поїде далі - вирішили з'ясувати на Лук'янівці.

Василь Васильович, свідок:

- На дороге стояли в ряд, наверно, человек тридцать - сорок спортивных ребят. И сначала кулачный бой начался, а потом эти теснить стали тех, кто с троллейбуса вышел. Они по головам пошли, по сиденьям, по женщинам, короче, начали стёкла бить, камни лететь.

Один епізод зафільмував водій маршрутки. На цих кадрах видно маштаб бійки й зухвалість її учасників. На асфальті лежить перша жертва. Та її безпорадність нікого не бентежить. Двоє молодиків добивають бідаку ногами.

Кіоскери позачиняли віконця і боялися вийти.Крізь скло спостерігали жахіття і те, як пересічні пасажири рятувалися від розлюченого натовпу.

- В тролейбусі люди вибивали вікна, бо вони билися сначала в тролейбусі, а люди хотіли втекти, то й вибивали.

Люди, що тоді мимоволі стали свідками фанатських розбірок, кажуть - тікати кинулися, коли хтось використав газового балончика.

Василь Васильович, свідок:

- Чувствую, першит в горле, слёзы давят, еле-еле успел проскочить. Пришлось толкать ребят, они прямо сидели на спинках кресел.

Свідки розповідають про дві сотні учасників бійки. У міліції переконують: їх було не більше п'ятдесяти.

Наталя Калиновська, помічник керівника Шевченківського РУ міліції м. Києва:

- Наразі встановлюють точну кількість, які брали участь в бійці, а за попередньою інформацією брали участь близько 50 людей.

На місці знайшли обрізки металевих труб, газовий балончик й навіть гільзи від травматичної зброї. Про її застосування свідчать сліди на тролейбусі. Тільки дивом серйозно ніхто не постраждав. Принаймні тільки четверо звернулися до лікарів. У них перелами та забиття.

Наталя Калиновська, помічник керівника Шевченківського РУ міліції м. Києва:

- Наразі слідчим відділом порушено кримінальну справу за фактом хуліганства. Санкція передбачає покарання від 3 до 7 років.

Того вечора у відділку допитали 24-ох уболівальників. Але суто як свідків. Тож, кого карати - в міліції поки не знають.

До речі, сам матч відбувся за графіком. Правоохоронці працювали у звичному режимі і не зафіксували жодних порушень.