Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

18 липня 2012, 10:34 Бійки та насильство
У Донецьку мати-психопатка по-звірячому побила доньку
У Донецьку мати-психопатка по-звірячому побила доньку

Процес виховання в Донецьку нерідко жорстокий. Це засвідчила й неврівноважена мати, що ледве не вбила власної доньки. Гамселила так, що голова дівчинки перетворилася на суцільний синяк.

Черговий конфлікт у родині закінчився тим, що мати опинилися у психлікарні, а семирічна дівчинка - в дитячій. Медиків викликали сусіди. Вони кажуть, що конфлікти в сім'ї були звичною справою.

Світлана, свідок:

- Это происходит довольно часто, но такого, как это было в субботу и вчера - это было впервые. Когда я увидела ребенка, это жуткое зрелище. Это нельзя было видеть нормальному человеку и не отреагировать на это все. 

Медики поки не можуть повідомити остаточній діагноз, з яким дівчинка потрапила до лікарні. Та й до самої постраждалої не пускають, мовляв, вона - в шоці.

Євген Бежок, невропатолог дитячої лікарні м. Донецька:

- Состояние такое, что жизни не угрожает. Некоторое время она будет находится под наблюдением нашим. Получает адекватную терапию. Все лекарства у нас есть. Сама малышка говорит, что мама заставляла читать ее книжку. О маме она говорит, вроде бы как на нее не обижается.

Мати дівчинки на обліку у психіатра. Вряди-годи виявляла агресію до доньки. У службі захисту прав дітей кажуть, що постійно наглядали за цією родиною.

Юлія Дронова, керівник служби захисту прав дітей Київського райвиконкому м. Донецька:

- Мы постоянно опекались данной семьей, думали, что все-таки мама и ребенок должны быть вместе. Готовятся сейчас документы на отобрание ребенка и впоследствии на лишение родительских прав.

У міській прокуратурі завважили, що дівчинку в матері мали намір забрати ще з квітня цього року. Втім, відповідного рішення суду немає й досі - начебто соцслужби не передали документів. Нині шукають винних.

Юлія Куликова, перший заступник прокурора м. Донецька:

- Если будет доказано, что в действиях работников служб имеется состав преступления, то их действия будут квалифицированы по статье "Служебная халатность" и санкция этой статьи предусматривает в случае тяжких последствий от 2 до 5 лет лишения свободы.