Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

5 липня 2012, 22:04 Бійки та насильство
У Києві депутат побив інспектора ДАІ
У Києві депутат побив інспектора ДАІ

Зробив зауваження синові депутата - опинився в лікарні. У столиці, на Європейській площі, нардеп Валерій Бабенко побив ДАІвця. Інспектор попросив сина парламентаря переставити авто, адже той припаркувався в недозволеному місці. Натомість дістав кулаком в око.

- Це зробила ця людина, народний депутат це зробив.

- Да, я зробив і ще раз зроблю, бо ви провокації робите.

- Так що, треба бити людину чи що?

Конфлікт між ДАІвцем і сином народного депутата спалахнув після того, як хлопцеві намагалися пояснити - паркуватися  на дорозі навпроти Українського дому неможна. 

Андрій Зіваєв, постраждалий інспектор ДАІ:

- Я намагався переконати його, що дійсно з даним паркуванням може виникнути ДТП, бо там закрите перехрестя, молодик, побачивши, що вже не в змозі зробити нам ніяких аргументів, він просто зателефонував по телефону і сказав, що йому тут перешкоджають, порушують його конституційні права, я так розумію, він дзвонив батькові.

Захищати сина одразу прибіг батько-парламентар, що якраз мітинґував біля Українського дому.

Андрій Зіваєв, постраждалий інспектор ДАІ:

- Я одразу представився, він сказав, що він народний депутат, але ніякого посвідчення не показував, і сказав, що даний автомобіль його і він буде стояти тут стільки, скільки він вважає за потрібне. 

За словами ДАІївця, ані депутат, ані його син документів на авто показувати не бажали. А після того, як правоохоронець пообіцяв викликати евакуатора, народний обранець пустив у хід кулаки.

Андрій Зіваєв, постраждалий інспектор ДАІ:

- Цей чоловік, що назвався народним депутатом, сказав: кого ти тут зібрався евакуювати, і наніс мені удар кулаком в обличчя. 

Від удару інспектор відлетів назад та вдарився об авто. Наслідок спілкування із депутатом - садна під оком і підозра на закриту черепно-мозкову травму.

Наталя Сторожик, керівник відділу ГУ ДАІ м. Києва:

- По-перше, одразу викликали і карету швидкої, і слідчо-оперативну групу Шевченківського району, яка власне на місці подій і відповідно опитала свідків, склала відповідні протоколи.

Нині ДАІвець перебуває в шпиталі. Його діагнозу медики поки не називають.

Наталя Охріменко, заступниця керівника шпиталю ГУ МВС у м. Києві:

- Стан його середньої важкості, в нього множинні діагнози, ми його обстежуємо і лікуємо.

Валерій Бабенко, народний депутат України:

- Можливо, я вдарив, я не можу цього заперечувать, але відбувалася загальна штовханина. Але нас достатньо швидко розборонили, і те, що я читаю сьогодні, що я там когось ледь не вдарив так, що він втратив свідомысть і отримав челюстно-лицьові травми, я думаю, це не відповідає дійсності. 

Син депутата Валерія Бабенка порушень зі свого боку не бачить, звинувачуючи в неправомірних діях ДАІвця.

- Я вийшов вже з машини - він каже, і вже почали на ти, я тебе, я тобі сказав і так далі. Я кажу - давайте все, я не на довго. Відійшов вже туди, і коли паркан переходив, він мене по ногах начав бити. 

Чи покарають народного обранця за рукоприкладство, вирішуватиме прокуратура. Втім, притягти до відповідальності людину із депутатським мандатом буде не просто.