Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

22 травня 2012, 12:17 Бійки та насильство
Молодий харків'янин полював на африканців з ножем
Молодий харків'янин полював на африканців з ножем

Чотири криваві епізоди - на рахунку чоловіка, що зізнався в нападах на африканців у Харкові. 22-річний парубок вечорами вистежував самотніх іноземців і зненацька бив їх ножем. Нині підозрюваного затримали.

Молодий харків'янин майже місяць наводив жах на місцеву африканську спільноту. Його жертвами стали двоє студентів-нігерійців і ще двоє темношкірих громадян України. Всі четверо потрапили до реанімації з тяжкими пораненнями.

Вільсон Отасовіє, голова організації ніґерійських громадян м.Харкова:

Для нас это огромное беспокойство. Потому что в Харькове обучается на сегодняшний день около 2 тысяч студентов. И сначала эти нападения на нигерийских граждан в нашем городе вызвали беспокойство среди нигерийцев. Ребята практически не спали. Я лично уже третью неделю не сплю.

Расову складову злочинів затриманий заперечує. Слідству молодик пояснив - його просто обурило, як "зухвало" поводилися його жертви.

Віктор Козицький, керівник ГУ МВС України в Харківській області:

Ему не нравилось, как себя ведут эти люди, они ведут себя в метро не так, как ему хотелось бы, очевидно. Его раздражение вызвало даже то, что они смеялись громко в метро. После этого он выбирал жертву, выходил вслед и, когда оставался один на один с жертвой, совершал нападение.

Затриманого звинувачують у замахах на вбивство. Неврівноважений різник може опинитися за ґратими на все життя - такого покарання вимагатиме для нього обвинувачення.